Waarom is graffiti belangrijk?

Waarom is graffiti belangrijk?

Vorm van aandacht en expressie Voor jongeren, vooral wanneer ze veelvuldig in het straatbeeld zijn terug te vinden, is graffiti een vorm van expressie. Door hun tekeningen op gevels en monumenten aan te brengen krijgen ze aandacht en dat werkt aanstekelijk.

Welke argumenten worden er gegeven voor graffiti?

De mensen die zelf graffiti spuiten, legaal of illegaal, zien het als een subcultuur….Graffiti.

Stelling Graffiti moet veel harder bestraft worden en moet beschouwd worden als vandalisme
Argument 1 Subcultuur
Argument 2 Kunst
Argument 3 Politiek en media
Tegenargument + weerlegging Kosten voor vervanging + preventieve graffiti

Waarom wordt graffiti gezien als vandalisme?

“Graffiti kan in de categorie van vandalisme of ‘beschadiging’ vallen als het een willekeurige tag is op een oude muur die geen betekenis heeft,” geeft Pearce toe. Een belangrijk onderscheid moet worden gemaakt tussen graffiti en straatkunst.

Hoe strafbaar is graffiti?

Straffen graffiti De straf die u kan krijgen als u verdacht wordt van het spuiten van graffiti is een gevangenisstraf van één maand tot zes maanden en met een geldboete van 26 euro tot 200 euro*.

Hoe herken je graffiti?

Graffiti op straat worden meestal aangebracht met behulp van spuitbussen met verschillende kleuren verf. Het zijn vaak korte teksten en afbeeldingen, variërend van tags (korte parafen waaraan de maker door zijn collega’s wordt herkend) tot pieces (grotere, met kunstzinnig gevoel uitgevoerde afbeeldingen).

Wat valt onder street art?

Het gaat om een soort van tussenvorm tussen kunst en graffiti, die legaal of niet-legaal aangebracht worden op de openbare weg. Street art kan verschillende vormen aannemen: stickers, sjablonen, posters, maar net zo goed de vaak prachtige muurtekeningen die je in grote steden ziet opduiken.

Wat is de oorsprong van graffiti?

De oorsprong van graffiti gaat terug naar het begin van het menselijk sociaal leven. Graffiti is teruggevonden op onbeschermende, oude Egyptische monumenten en graffiti was zelfs bewaard gebleven op muren in Pompeii. Graffiti kent bij ons z’n oorsprong in de late jaren ’60 en het is geëvolueerd sindsdien.

Wat is een tag bij graffiti?

Bij graffiti worden vaak de spuitbussen gebruikt waar verf in zit. Ook heb je speciale verfstiften. Bij graffiti heb je een tag en een piece. Een tag is een handtekening of een soort krabbel van een aantal letters. Die wordt gezet om te laten zien dat je ergens bent geweest. Een tag kan snel worden gezet.

Wat is graffiti in de twintigste eeuw begonnen?

De opkomst van graffiti in de twintigste eeuw is begonnen in Philadelphia. In het begin van de jaren zestig lieten jeugdbendes hun handtekening (tag) achter op muren en gebouwen, en bakenden zo ook hun territorium af. Ook andere jongeren en politieke activisten namen de gewoonte om met een viltstift een leuze of tag achter te laten.

Wat is graffiti illegaal?

Graffiti is illegaal (onwettig). Het mag niet en als je wordt gepakt kun je gestraft worden. In sommige steden zijn er plaatsen waar je wel (legaal) op schuttingen of op muren met spuitbussen mag spuiten. Bijvoorbeeld onder de Amsterdamse brug.