Wat zijn de meest voorkomende pompoenen?

Wat zijn de meest voorkomende pompoenen?

De pompoen is een typische herfstgroente. Je kunt ze rond deze tijd van het jaar dan ook volop in de schappen vinden. De meest voorkomende pompoenen in de supermarkt zijn de oranje Hokkaido en de flespompoen, ook wel butternut of butternut squash genoemd.

Welke pompoen is het zoetst?

Verschillende soorten pompoenen en hoe te gebruiken

Soort Smaak
‘Gewone’ of winter pompoen Zacht en matig
Flespompoen Zoet en nootachtig
Spaghettipompoen Zoet en nootachtig
Oranje Hokkaido Zacht en zoet

Wanneer zijn pompoenen verkrijgbaar?

Pompoenen zijn uitstekend verkrijgbaar. Het oorspronkelijke seizoen liep hier van ruwweg oktober tot en met het einde van de winter, maar dat geldt allang niet meer. Wel is er in vooral oktober verreweg de meeste keuze als je graag met verschillende pompoensoorten wilt experimenteren.

Hoe snijd je een pompoen?

Snijd een pompoen (of een stuk van een heel grote pompoen) met schil in schijven en snijd het zachte binnenste waar de pitjes in zitten weg. Zet de pompoenschijven op een bakplaat, strooi er zeezout, verkruimelde kaneelstokjes en grof gemalen chilipepertjes over en besprenkel ze met een geurige olijfolie.

Wat is een pompoen groente of fruit?

Of pompoen groente of fruit is, is een verrassend algemene vraag. Voor ons is het een vruchtgroente: plantkundig gezien een vrucht, in de keuken een groente. Volgens sommige mensen kun je pompoen rauw eten, maar dat is toch een variatie die we je moeten afraden. Rauwe groente is echt niet per se altijd gezonder,…

Hoe maak je pompoenschijven gaar?

Zet de pompoenschijven op een bakplaat, strooi er zeezout, verkruimelde kaneelstokjes en grof gemalen chilipepertjes over en besprenkel ze met een geurige olijfolie. Laat de pompoenschijven in een hete oven van 225 °C in 20-25 minuten gaar worden en licht kleuren. Je kunt de schijven ook heel goed roosteren in een grillpan.