Waarom wordt mijn medicijn niet vergoed?

Waarom wordt mijn medicijn niet vergoed?

Het kan zijn dat je voor het ene medicijn geen vergoeding krijgt, terwijl hetzelfde middel van een ander merk wel vergoed wordt. Of een medicijnen vergoed wordt, hangt daarom ook af van het medicijnbeleid van je zorgverzekeraar. Dit medicijnbeleid moet de zorgverzekeraar in de polisvoorwaarden vermelden.

Hoe heeft de zorgverzekeraar invloed op medicatie?

Per groep medicijnen geldt een maximale vergoeding uit de basisverzekering. Als de prijs van jouw medicijn hoger is dan deze vergoeding, dan moet je een eigen bijdrage betalen. Sinds 2019 is de eigen bijdrage voor medicijnen maximaal €250. Je hoeft dus niet meer dan €250 bij te betalen voor receptmedicijnen.

Welke verzekering vergoed alle medicijnen?

Alle medicijnen die in het Geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS) staan, worden vergoed uit de basisverzekering. Toch wordt niet zomaar ieder medicijn helemaal voor je vergoed. Als er van een bepaald medicijn meerdere fabrikanten zijn, kiest de verzekeraar welke variant vergoed wordt.

Hoe werkt het Geneesmiddelenvergoedingssysteem?

Hoe werkt het geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS)? Gebruik je medicijnen die je huisarts of een specialist heeft voorgeschreven? Meestal vergoedt je basisverzekering deze geneesmiddelen gewoon. De zorgverzekeraar betaalt echter alleen medicijnen die zijn opgenomen in het Geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS).

Welke zorgverzekeraar heeft geen preferentiebeleid?

Overzicht van het medicijnenbeleid van de zorgverzekeraars 2022

Concern Label Soort medicijnenbeleid
ONVZ PNO Zorg Geen, zorgverlener kiest het merk medicijn
ONVZ VvAA
ONVZ ONVZ
ONVZ Jaaah

Wat is mijn medische indicatie?

Een medische indicatie is een bewijs dat uw huisarts of medisch specialist afgeeft. Deze medische indicatie geeft aan dat u bepaalde medische hulp nodig heeft. Een medische indicatie kan ervoor zorgen dat u een hogere vergoeding voor uw behandeling krijgt.