Wie ontdekte wifi?

Wie ontdekte wifi?

Cees Links, uitvinder van de wifi.

Hoe is wifi ontstaan?

De echte doorbraak voor wifi kwam toen de Amerikaanse overheid in 1985 de ISM-band vrij gaf voor gebruik zonder dat daar licenties voor moesten worden afgegeven. Daardoor ontstond er ruimte om op de frequenties van de ISM-band te experimenteren. In 1991 werd in Nieuwegein het IEEE 802.11 netwerk-protocol uitgevonden.

Heb je wifi direct nodig?

Er is geen wifi netwerk nodig waarover de apparaten met elkaar praten, en er is dus ook geen bandbreedte limiet. Dit maakt het extra geschikt bijvoorbeeld op reis. Wifi Direct kan voor veel toepassingen gebruikt worden, dankzij de hoge bandbreedtes die mogelijk zijn.

Is wifi direct veilig?

Wifi direct is het eenvoudigst uit te leggen, wanneer we de twee woorden apart van elkaar uitleggen. Wifi is een technologie waar verschillende apparaten met elkaar verbonden worden. Wifi staat voor Wireless (draadloos) Fidelity (betrouwbaar). Eigenlijk dus een betrouwbare draadloze verbinding.

Wat is wifi en hoe is het ontstaan?

Wifi: wat is het, hoe werkt het en hoe is het ontstaan? Wifi is een Nederlandse uitvinding. De grondleggers van draadloze netwerken zijn ondernemer Cees Links en ingenieur Vic Hayes. Deze Nederlanders speelden een grote rol bij de ontwikkeling van het wifinetwerk zoals we dat nu kennen.

Wat is de oorsprong van de naam Wi Fi?

De oorsprong van de naam naam Wi-Fi is een duidelijke knipoog naar de uit de audiowereld bekende term hifi, hetgeen staat voor High Fidelity. De naam Wi-Fi staat dan voor Wireless Fidelity. In het verleden gebruikte de Wi-Fi Alliance de term Wireless Fidelity zelf ook in de leuze “The Standard for Wireless Fidelity”.

Wat is de term wifi?

Wifi is de commerciƫle naam voor een W-LAN (Wireless-Local Area Network). De naam wifi, ook wel geschreven als WiFi of Wi-Fi, is gerelateerd aan de bekende term Hi-Fi uit de audiowereld, hetgeen staat voor High Fidelity en daarom wordt de term Wireless Fidelity ook wel gebruikt.

Wat is een wifi synoniem?

In de dagelijkse praktijk wordt de term, in dit geval geschreven als wifi, steeds vaker gebruikt als synoniem voor een draadloos thuisnetwerk in het algemeen. De schrijfwijze met een koppelteken ( wi-fi) komt in het Nederlands ook voor.