Wat hoort er in een dagboek?

Wat hoort er in een dagboek?

In een dagboek kun je over alles schrijven wat maar in je opkomt. Van huishoudelijke frustraties, schoolwerk tot aan relatieproblemen, gedachtes die je nog nooit echt hebt benoemd of emoties die je voelt maar waarvan je niet weet waarom….Het waren de vragen:

  • Wat moet ik?
  • Wat wil ik?
  • Wat doe ik?

Wat moet ik in mijn dagboek schrijven?

In je dagboek schrijf je juist je dromen, reflecties en je vragen. Alleen opschrijven wat je denkt is eenzijdig, maar alleen opschrijven wat je voelt is ook eenzijdig. De truc is om op te schrijven wat je denkt, maar ook hoe je je daarbij voelt,’ zegt de Vries.

Hoe maak je zelf een dagboek?

Hoe je begin je met schrijven in een dagboek?

  1. Als eerste kun je natuurlijk gewoon beginnen zoals jij dat zelf wilt.
  2. Je kunt ook beginnen met schrijven aan het begin van een nieuwe periode of nieuwe gebeurtenis.
  3. Om op gang te komen kun je beginnen met het beschrijven van wat je ziet, hoort of ruikt.

Is een dagboek schrijven goed?

Een dagboek bijhouden zorgt voor minder stress en een betere nachtrust. Wie regelmatig piekert, slaapt slechter dan iemand die geen stress heeft. En dat piekeren kun je verminderen of stoppen door alles waar je mee zit op te schrijven. Als het op papier staat, is het vaak (grotendeels) uit je hoofd.

Hoe spreek je je dagboek aan?

Je kunt bijvoorbeeld beginnen met, “maandag 1 januari, 13.00 uur, slaapkamer.” Je kunt daarna een aanhef schrijven, als je dat wilt. Veel mensen die een dagboek bijhouden gebruiken “Lief dagboek” of een andere, vergelijkbare groet om elke aantekening te beginnen. Dit is echter niet verplicht.

Wat zet je in een Journal?

Een bullet journal (BuJo) is een agenda, dagboek en to do-lijst in één. Het is geen digitaal wondermiddel, maar een methode om taken, afspraken, deadlines en gedachten in een opschrijfboekje te ordenen.