Wat is het risico van een fonds dat alleen in projecten belegt waarbij de onderliggende beleggingen beperkt verhandelbaar zijn?

Wat is het risico van een fonds dat alleen in projecten belegt waarbij de onderliggende beleggingen beperkt verhandelbaar zijn?

– Liquiditeitsrisico; het risico dat beleggingen moeilijk aan- of te verkopen zijn door beperkte handel. De beleggingen zijn dan niet liquide. U kunt de beleggingen moeilijk verkopen of u ontvangt een slechtere koers voor de beleggingen.

Wat is het risico van een fonds dat uitsluitend belegt in exotische waarden?

Het risico dat beleggingen niet of nauwelijks verhandeld kunnen worden op de beurs of daarbuiten, omdat er geen of weinig vraag naar is. De beleggingen zijn dan niet ‘liquide’. Hierdoor kunt u uw beleggingen (tijdelijk) niet verkopen.

Wat kan de prijs van een obligatie beïnvloeden?

In de regel stijgt de waarde van obligaties wanneer de algemene rentevoet daalt en omgekeerd. Ten derde beïnvloed ook potentieel gevaar de prijs. Wanneer aandeelhouders denken dat er een toenemend gevaar voor hun belegging bestaat, kan de prijs dalen. Naarmate het risico toeneemt, willen beleggers meer compensatie.

Welke van de volgende risico’s kunt u kopen wanneer u een gestructureerd product aankoopt?

Bij gestructureerde producten is het initiële belegde bedrag het maximale verlies. Beleggen in gestructureerde producten gaat echter gepaard met meerdere risico’s. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan liquiditeitsrisico, marktrisico en tegenpartijrisico.

Welke risico’s zijn verbonden aan het beleggen in Alternative Investment Funds AIF )?

Dergelijke fondsen brengen risico’s met zich mee, aangezien de resulterende aandelen moeilijk te verkopen zijn en er geen diversificatie mogelijk is, aangezien het kapitaal in een closed-end fonds op één enkel project is geconcentreerd.

Kunnen obligaties meer waard worden?

Als de recente obligaties maar 3% rente geven, heb je immers een obligatie in bezit die 4% oplevert, die dus meer waard is. Kortom: obligaties worden snel meer waard als de rente daalt en minder waard als de rente stijgt.