Hoe werkt een vast energiecontract?

Hoe werkt een vast energiecontract?

Wat is een energiecontract met een vast tarief? Kies je voor een vast tarief voor energie , dan blijft je tarief per kilowattuur (kWh) voor de hele duur van het contract gelijk. Je bent de duur van je contract verzekerd van een vaste prijs (vaak één of drie jaar) voor je elektriciteit en gas.

Wat als mijn Vast energiecontract afloopt?

Elk energiecontract is geldig voor een bepaalde duur of periode. Als je op het einde van deze periode geen actie onderneemt, zal je energieleverancier je energiecontract automatisch verlengen. Je behoudt je tarieftype, maar je betaalt nieuwe prijzen voor je energie.

Wat te doen vast of variabel energiecontract?

Wat is voordeliger: vast of variabel? Over het algemeen is het voordeliger om een energiecontract met vaste tarieven te kiezen, omdat de jaarkosten in deze contracten lager liggen dan bij een variabel energiecontract. Vaak bieden energieleveranciers ook welkomstkortingen aan bij vaste contracten.

Wat is het verschil tussen vaste en variabele prijscontracten?

Het verschil tussen vast en variabel zit alleen in de leveringskosten van stroom en gas. De andere kosten – zoals overheidsheffingen, Opslag Duurzame Energie (ODE) en netbeheerskosten – zijn hetzelfde voor vaste en variabele prijscontracten.

Is contract met variabele tarieven afgelopen?

Een contract met variabele tarieven heeft een onbepaalde looptijd. Als je contract is afgelopen. Als je contract met vaste tarieven is afgelopen, kun je het verlengen. Kies je ervoor om dit niet te doen, dan loopt de levering van stroom en gas gewoon door, maar betaal je vanaf dat moment het variabele tarief.

Waarom kiezen voor een vast energiecontract?

Over het algemeen is het voordeliger om een vast energiecontract te kiezen, omdat de jaarkosten in deze contracten lager liggen dan bij een variabel energiecontract. Vaak bieden energieleveranciers ook welkomstkortingen aan bij vaste contracten.