Hoeveel geld krijg je terug bij vertraging?

Hoeveel geld krijg je terug bij vertraging?

Aan de hand van de hoeveelheid vertraging wordt berekend wat je vergoeding is. De hoofdregel is: 50% van de ritprijs bij 30 minuten vertraging, en 100% bij 1 uur vertraging.

Hoeveel vertraging had mijn trein?

Vertraging overige internationale treinen

Hoeveel vertraging? Hoogte compensatie Header
Minder dan 60 minuten U krijgt geen compensatie Content
60 t/m 119 minuten 25% van de ticketprijs (enkele reis ticket) Content
120 minuten of meer 50% van de ticketprijs (enkele reis ticket) Content

Kan je de NS aanklagen?

U kunt uw klacht indienen bij de NS Klantenservice. Dit kan via: 030 751 51 55.

Hoe lang vertraging voor vergoeding NS?

Wij vinden het vervelend als je tijdens jouw binnenlandse reis met NS vertraging hebt. Daarom kan je geld terug bij vertraging aanvragen bij een vertraging van 30 minuten of langer.

Hoe vaak geld terug bij vergeten uitchecken?

Als je te veel hebt betaald, krijg je geld terug. Je mag tussen januari en juni en tussen juli en december voor maximaal drie ritten per vervoerder saldo terugvragen. Let op: voor NS geldt dat je maximaal drie keer per kalenderjaar een aanvraag voor teruggave kan indienen. Daarna kan dit alleen via NS Klantenservice.

Hoe vaak vertraging NS?

Cijfers van 2020 op een rij: 6,5% van de treinreizigers heeft een vertraging van vijf minuten of meer (dat is beter dan in 2019, toen bedroeg dit 7,4%). Op de HSL heeft een kleine 15% van de reizigers een vertraging van vijf minuten of meer (dit was in 2019 16,6%).

Waarom krijg ik geld terug van de NS?

U kunt geld terug vragen bij verlies, diefstal of beschadiging van uw OV-chipkaart. Of als uw trein vertraging heeft. Maar er zijn meer situaties waarin u recht heeft op teruggave.

Hoe krijgt een trein vertraging?

Oorzaak en effect Door een stroomstoring kunnen systemen en seinen uitvallen en tijdelijk niet werken. En door een defecte trein kan een traject versperd worden. Ook mensen die langs het spoor lopen zorgen ervoor dat treinen niet of langzamer moeten rijden.