Wat is een kwartaal hoeveel maanden?

Wat is een kwartaal hoeveel maanden?

Een trimester is een periode van drie maanden, een kwart jaar. Een synoniem is kwartaal. De betekenis van semester is ‘periode van zes maanden, een halfjaar’.

Hoe zijn de kwartalen?

Verdeling van het jaar in kwartalen 1e kwartaal: 90 dagen (plus 1 extra in een schrikkeljaar) januari t/m maart. 2e kwartaal: 91 dagen van april t/m juni. 3e kwartaal: 92 dagen van juli t/m september. 4e kwartaal: 92 dagen van oktober t/m december.

Hoe heet periode van 4 maanden?

Tertiaal komt van tertius (‘derde’): vier maanden zijn eenderde deel van het jaar. De tweede mogelijkheid is quadrimester. Dit woord is gevormd naar analogie van trimester (letterlijk ‘drie maanden’) en semester (‘zes maanden’).

Wat is het kwartaal van een schrikkeljaar?

1e kwartaal: 90 dagen (plus 1 extra in een schrikkeljaar) januari t/m maart. 2e kwartaal: 91 dagen van april t/m juni. 3e kwartaal: 92 dagen van juli t/m september. 4e kwartaal: 92 dagen van oktober t/m december.

Wanneer loopt het eerste kwartaal van een jaar?

De kwartalen van een jaar. Het eerste kwartaal loopt van januari tot en met maart. Het tweede kwartaal loopt van april tot en met juni. Het derde kwartaal loopt van juli tot en met september. Het vierde kwartaal loopt van oktober tot en met december. Een kwartaal.

Hoeveel maanden is een kwartaal?

Een jaar heeft 12 maanden. Een kwartaal is een kwart van een jaar. Een kwart is gelijk aan 1⁄4 deel. 12 : 4 = 3, dus een kwartaal bestaat uit 3 maanden. De kwartalen van een jaar

Hoe lang duurt een kwartaal in kwartalen?

Verdeling van het jaar in kwartalen. Een kwartaal duurt een kwart van een jaar (dertien weken of 91 dagen; alleen het tweede kwartaal is altijd zuiver 91 dagen of 13 weken): 1e kwartaal: 90 dagen (plus 1 extra in een schrikkeljaar) januari t/m maart. 2e kwartaal: 91 dagen van april t/m juni.