Is biologisch katoen zacht?

Is biologisch katoen zacht?

Biologische katoen is zachter en comfortabeler dan gewone katoen. Doordat geen giftige chemicaliƫn kunnen achterblijven in de stof, zijn de natuurlijke vezels bijzonder huidvriendelijk. Ze laten de huid ademen en houden hem droog.

Hoe voelt biologisch katoen?

Daarnaast voelt biologisch katoen veel zachter aan, gaat langer mee en het is zeer ademend voor de huid. Wedden dat je niet anders meer wilt?

Wat is een biologische stof?

Het zijn kleine levende organismen, zoals virussen, bacteriĆ«n, schimmels of parasieten, die een infectie, allergie of vergiftiging kunnen veroorzaken. In de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) worden ze letterlijk omschreven als de ‘levende organismen die een infectie, allergie of toxiciteit kunnen veroorzaken.

Waarom is biologisch katoen duurzaam?

De voordelen van katoen zijn er natuurlijk wel, anders zou dit type materiaal niet zo vertegenwoordigd zijn. Katoen is biologisch afbreekbaar en gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Doorheen het hele proces is er weinig uitstoot van CO2 en andere broeikasgassen en bovendien draag het niet bij aan plastic soup.

Hoeveel duurder is biologisch katoen?

De kleding is niet eens duurder dan kleding van gewone katoen. Dit terwijl C&A een hogere prijs betaalt voor bio katoen. Mede om deze reden gingen er in 2013 maar liefst 110 miljoen kledingstukken van gecertificeerd biokatoen over de toonbank. Het aandeel biokatoen is nu al 40% van de totale collectie.

Wat is biologisch katoen?

Biologisch katoen wordt gemaakt van katoenplanten onder de regels van de biologische landbouw. Katoen ontstaat uit de zaden die overblijven aan de plant nadat de bloemen zijn uitgebloeid. Het katoen wordt met de hand geplukt en vervolgens door een machine schoongemaakt waarbij de vezels gescheiden worden van de zaden en afval verwijderd wordt.

Waar wordt katoen verbouwd?

Katoen wordt veel verbouwd in India en China. Een van de grote problemen is dat de lokale boeren niet weten hoe ze moeten omgaan met pesticiden zoals Europese boeren dat doen.

Is biologisch katoen gecertificeerd?

Biologisch katoen is gewone katoen, maar dan verbouwd zonder gebruik van kunstmatige meststoffen (kuntsmest) of bestrijdingsmiddelen (pesticiden). Genetisch gemodificeerde planten mogen niet gebruikt worden voor gecertificeerd biologische katoen.