Wat heb ik nodig om een PSA aan te vragen?

Wat heb ik nodig om een PSA aan te vragen?

U zal het volgende moeten verzamelen:

  • Een recente, niet gebruikte, kleuren- of zwart-wit pasfoto (dezelfde kwaliteit als v/e paspoort);
  • De vereiste documenten/bewijsstukken die voor uw persoonlijke aanvraag van toepassing zijn (zie verder Benodigde documenten/bewijsstukken).

Hoe lang duurt PSA kaart?

De afhandeling van uw PSA aanvraag kan ongeveer zes tot acht weken in beslag nemen. U heeft het aanvraagformulier ingezonden en heeft per email een trackingsnummer ontvangen. Via PSA status (tracking 1) kunt u zien wat de status is van uw aanvraag, t.w.: ingediend/verificatie/goedgekeurd /toegewezen.

Wat kost een PSA kaart?

Betaling van Leges

Betreft uitgifte/verlenging Voor aanvragers van overige paspoorten Voor aanvragers met EU paspoorten
18 jaar en ouder jonger dan 18
Uitgifte van het PSA document US$ 120 € 50
Verlenging v/h PSA document US$ 120 € 50
Vervanging v/e PSA document i.v.m. een in ongerede geraakt PSA document US$ 120 € 50

Hoe lang is PSA geldig?

Het PSA document wordt uitgegeven voor een periode van 5 jaren door het ministerie van Buitenlandse Zaken, met name het Onderdirectoraat Consulaire Zaken en Personenverkeer.

Hoe lang mag een Nederlander in Suriname verblijven?

Vreemdelingen mogen maximaal negentig (90) dagen in Suriname verblijven. Bij binnenkomst krijgen zij van de Immigratiedienst een kortverblijf stempel van 30 dagen in het paspoort en op de toeristenkaart. Voor het verkrijgen van de resterende 60 dagen kan de toerist zich aanmelden bij de Vreemdelingendienst.

Kan je als Nederlander in Suriname wonen?

Emigratie naar Suriname Een MKV kan voor minimaal 91 dagen en maximaal 2 (twee) jaar worden aangevraagd; een verzoek tot verlenging dient persoonlijk in Suriname ingediend te worden en wel 3 (drie)maanden voordat de lopende verblijfsvergunning vervalt.