Hoe duur is een kaartje voor de Eiffeltoren?

Hoe duur is een kaartje voor de Eiffeltoren?

Tickets voor Eiffeltoren kopen Een ticket voor de Eiffeltoren te bezoeken met de lift tot en met de tweede verdieping kost respectievelijk 11 euro, 8,50 euro en 4 euro. Een liftkaartje naar de derde verdieping, dus de top, kost 17 euro, 14,50 euro en 8,50 euro.

Kun je in de Eiffeltoren?

Bezoekers hebben toegang tot drie niveaus van de Eiffeltoren: de eerste verdieping, de tweede verdieping en de top. De top is alleen te bereiken via een lift op de tweede verdieping. De tweede verdieping kan zowel met de trap als met de lift bereikt worden.

Welke verdieping Eiffeltoren?

Eiffeltoren
Technische gegevens
Hoogte 1e etage: 57,63 m 2e etage: 115,73 m 3e etage: 276,13 m Top (incl. antenne): 330 m
Gewicht Totaal: 10.100.000 kg Metalen geraamte: 7.300.000 kg
Materiaal smeedijzer

Wat te doen rond Eiffeltoren?

Musée d’Orsay.

  • Notre-Dame van Parijs.
  • Sainte-Chapelle Kapel.
  • Palais Garnier.
  • Eiffeltoren.
  • Musée de l’Orangerie.
  • De Arc de Triomphe (Triomfboog)
  • Louvre.
  • Wat is er op de eerste verdieping van de Eiffeltoren?

    Op de eerste verdieping bevindt zich ook het restaurant Altitude 95, dat zich uitstrekt over twee niveaus. Het biedt een panoramisch uitzicht over Parijs en de binnenkant van de toren. De naam is afgeleid van de hoogte van de eerste verdieping van de Eiffeltoren, die 95 meter boven zeeniveau ligt.

    Wat is de Eiffeltoren?

    De Eiffeltoren is hét symbool van Parijs en wordt door velen gezien als een van de niet-klassieke wereldwonderen. De toren is ontworpen door de ingenieurs Maurice Koechlin en Émile Nouguier, twee medewerkers van Gustave Eiffel.

    Wanneer was de Eiffeltoren uitgekozen?

    Het jaar 1889 was niet toevallig uitgekozen: het was de honderdste verjaardag van de Franse Revolutie. De Eiffeltoren werd op 31 maart 1889 ingehuldigd en op 6 mei officieel geopend. In totaal werkten 250 staalarbeiders mee aan de bouw.

    Is de Eiffeltoren 317 meter hoog?

    De Eiffeltoren is 317 meter hoog tot aan de top van de vlaggenstok, zonder de televisieantennes mee te rekenen. Met televisieantennes is de toren 324 meter hoog. Afhankelijk van de omgevingstemperatuur kan de toren 15 cm in hoogte veranderen door het uitzetten of krimpen van het metaal. [3]

    Hoeveel traptreden telt de Eiffeltoren?

    De Eiffeltoren telt in totaal maar liefst 1665 traptreden (!) 😏 Maar als toerist loop je nooit al deze traptreden. Dat komt omdat je de derde verdieping niet met de trap kunt bezoeken. Als je met de trap gaat kun je tot de tweede verdieping met de trap. In totaal zijn dit 704 traptreden.