Wat is verboden in het hindoeisme?

Wat is verboden in het hindoeisme?

Hindoeïsme is een godsdienst die met name in India verbreid is. In de hindoeïstische traditie werden marteling en mishandeling al in de 3e eeuw v.C. verboden. Oude hindoeïstische teksten zijn ook gekant tegen de doodstraf. Krijgsgevangenen moeten humaan worden behandeld en zo snel mogelijk vrijgelaten.

Welke 5 groenten worden door Boeddhisten niet gegeten?

Boeddhisten eten geen voedsel die lustgevoelens en een opvliegende gemoedstoestand opwekken. Daarom worden groenten zoals knoflook, ui, sjalotten, bieslook en prei vermeden. Ook geven deze groenten een slechte geur als ze rauw worden gegeten. Deze groenten tasten het bewustzijn aan.

Waarom eten hindoes geen rundvlees?

Hindoes eten geen rundvlees omdat de koe een heilig dier is. Daarom zijn er zelfs speciale tempels voor dit dier waar gelovigen offers brengen aan beelden van koeien. Een van de redenen dat koeien heilig zijn, is omdat hindoes geloven dat de oermoeder wel eens de vorm van een koe aanneemt.

Waarom eten hindoes geen vlees?

Sommige Hindoes eten wel eieren, vis en vogels, maar eten geen vlees van de koe. Ze gebruiken ook geen eten dat in aanraking is geweest met rundvlees en de Hindoes drinken ook geen alcohol. Ze eten op geregelde tijden. Hindoes mogen zelf weten hoe lang en wanneer ze eten.

Wat is het hindoeïsme?

Van het hindoeïsme wordt gezegd dat het de oudste – nog bestaande – godsdienst is. Het ontstond zo’n vierduizend jaar geleden in India en de heilige taal van het hindoeïsme is het Sanskriet. Het geloof mag op veel manieren worden beleefd. Daarom verschilt de godsdienst per land, streek en zelfs per dorp.

Waarom eten hindoes vlees en kip?

Sommige hindoes eten wel vlees, kip en vis; zij zijn geen strikte vegetariërs, maar ook deze groep mensen zal vaak ervoor kiezen om op gezette tijden te vasten en zich van vlees te onthouden.