Wat is de langste vers in de Bijbel?

Wat is de langste vers in de Bijbel?

Psalm 118 is een psalm uit het boek Psalmen, een van de wijsheidsboeken uit het Oude Testament. De psalm staat tussen het kortste hoofdstuk van de Bijbel (psalm 117) en het langste hoofdstuk van de Bijbel (psalm 119). Vers 6 en 7 is onder meer getoonzet door Dietrich Buxtehude: Der Herr ist mit mir, BuxWV 15.

Wat is de kortste bijbelboek?

Volgens het opschrift van het boek is het geschreven door de profeet Obadja. Over hem is verder niets bekend. Het boek is met zijn 21 verzen het kortste uit de Hebreeuwse Bijbel en bestaat uit één hoofdstuk in twee delen: een visioen over Edom (vers 1-16) en slotverklaring over het herstel van Israël gaat (vers 17-21).

Hoeveel teksten in de Bijbel?

De 66 boeken die de Bijbel vormen, bevatten ongeveer 800.000 woorden en zijn de canon van de Bijbel. In sommige versies van de Bijbel zijn meer dan 66 boeken opgenomen. Deze aanvullende boeken worden de apocriefen van het Oude Testament en apocriefen van het Nieuwe Testament genoemd.

Wat is een vers in de Bijbel?

Vers (Een) noemt men in de eerste plaats een gedicht van kleinen omvang, — voorts een afzonderlijken regel van een gedicht, — wijders, vooral in het kerkgezang, een couplet, — en eindelijk de onderverdeeling der hoofdstukken in de boeken des Bijbels.

Wie was Ezechiël in de Bijbel?

Hij was de zoon van Buzi en een tijdgenoot van de profeet Jeremia. Ezechiël profeteerde vanaf 593 v. Chr. in Tel-Abib onder de Joodse ballingen, die na de eerste val van Jeruzalem in 597 v.

Wat is het verschil tussen het oude en Nieuwe Testament?

In het Oude Testament legt God de fundering voor de komst van de Messias en bereidt Hij zijn volk voor op de komst van de Messias. In het Nieuwe Testament komt Jezus als de Messias en worden de gelovigen voorbereid op de tweede komst van de Messias.

Wat is de kortste psalm?

Psalm 117 is de 117e psalm uit het boek Psalmen en is met twee verzen de kortste psalm, alsook het kortste hoofdstuk uit de hele Bijbel. Het thema van de psalm is lofprijzing voor God. In de Latijnse Vulgaat is de psalm genummerd als Psalm 116.

Hoeveel hoofdstukken heeft het NT?

De 27 ‘boeken’ (geschriften) van het Nieuwe Testament worden als volgt ingedeeld.