Hoeveel kost het Lichtfestival?

Hoeveel kost het Lichtfestival?

Het Lichtfestival kost de stad Gent 1 miljoen euro.

Waar begint het Lichtfestival?

Het vijfde Lichtfestival van Gent start op woensdag 10 november en loopt tot en met zondagavond 14 november 2021. De lampjes gaan aan om 19 uur en blijven branden tot middernacht. Op zondag start het al een uurtje eerder, om 18 uur. Verspreid over het hele stadscentrum zijn 36 kunstwerken te bewonderen.

Hoe lang duurt wandeling Lichtfestival?

De wandeling is 5 kilometer lang en duurt ongeveer 2 uur.

Is het Lichtfestival gratis?

Tijdens het gratis driejaarlijkse Lichtfestival licht de stad op met het werk van nationale en internationale lichtkunstenaars. De Gentse nachten vormen het decor voor verrassend spektakel, ingenieuze installaties, spectaculaire performances en evenementen met licht.

Hoeveel volk Lichtfestival?

Hier kan u nog even nagenieten. GentDe coronaversie van het Lichtfestival heeft uiteindelijk 810.000 bezoekers gelokt. Dat laat het stadsbestuur weten.

Waar parkeren voor Lichtfestival?

Als u met de wagen komt, parkeer dan gratis op een P+R parking aan de rand van de stad en kom met bus of tram naar het cen- trum. Of u parkeert in de ondergrondse betaalparking Sint-Pietersstation en geniet van het speciaal voordeeltarief (Combiticket) waarbij gebruik van tram en bus inbegrepen zijn.

Waar parkeren voor Lichtfestival Gent?

Er zijn verschillende parkeergarages waar je terecht kan.

  • Lage Emissiezone (LEZ)
  • Parkeergarage Reep – Volg P2.
  • Parkeergarage Zuid – Volg P3.
  • Parkeergarage Savaanstraat – Volg P4.
  • Parkeergarage Kouter – Volg P5.
  • Centerparking – (Korte Meer) Volg P6.
  • Parkeergarage Sint-Pietersplein – Volg P10.
  • Parkeergarage Tolhuis.

Hoeveel km is het Lichtfestival Gent?

De route van Lichtfestival Gent De Gent Lichtfestival route brengt je over zo’n 6 km langs 32 kunstige lichtinstallaties van lokale, nationale en internationale artiesten.

Hoeveel mensen op Gentse Feesten?

Een Gentse Feestendag met 240.000 bezoekers hebben we al een tijdje niet meer gehad. Bovendien lopen de Gentse Feesten van 12 uur ’s middags tot 8 uur ’s ochtends, en komt het volk dus altijd gespreid. Uiteraard is er dan ook wel een piekmoment tijdens de avonduren.

Welk uur Lichtfestival Gent?

Praktisch. Het Lichtfestival vindt plaats van woensdag 10 tot en met zondag 14 november. Op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag start het festival om 19 uur en eindigt het om middernacht. Op zondag start het festival om 18 uur en eindigt het om middernacht.