Welke lasdraad gebruiken?

Welke lasdraad gebruiken?

Afhankelijk van wat u wilt lassen en met welke stroom u dit wilt doen kunt u een geschikte diameter kiezen. Het stroombereik van een 0,8 mm lasdraad is bijvoorbeeld 40 tot 220 Ampère. Een 1.0 mm lasdraad kan worden gebruikt van 60 tot 330 Ampère. Bij dikkere lasdraden kan er dus met meer stroom worden gelast.

Welke lasdraad voor staal tig?

TIG Lasdraad RVS. Een veelgebruikte TIG lasdraad voor RVS is de Lincoln Electric LNT 316LSi. Deze massieve draad met extra laag koolstof, hoog silicium en hoge weerstand tegen corrosie is ideaal voor het lassen van RVS / CrNiMo staal.

Welke dikte lasdraad gebruiken MIG?

MIG (CO2) lasdraad Het kopen van deze lasdraden is ideaal voor het lassen aan dun plaatwerk (2 à 3 mm), verzinkt of roestig plaatwerk, meer dan 2 à 3, 6 en 8 à 10 mm dikte. Bij voorkeur raden wij aan om menggas 85/15 te gebruiken.

Hoe dun plaatwerk lassen?

Het MIG/MAG-lasproces is zowel geschikt voor het lassen van dunne plaat (0,6 mm / 0,8 mm. / 1,0 mm) als constructie-staal van 1,0 cm en dikker. Voor dikker staal gebruikt u bij voorkeur een lasapparaat op krachtstroom.

Wat is Fluxcore lasdraad?

Het is een gasgloze MIG staal lasdraad conform AWS E71T-GS. De lasdraad is gevuld met fluxpoeder, wat verbrand tijdens het lassen. Hierdoor ontstaat er beschermgas, waardoor het gebruik van gas niet meer nodig is en u zonder gasfles overal kan lassen.

Welke dikte lasdraad gebruiken TIG?

Welke dikte je moet gebruiken hangt van verschillende voorkeuren af. Onderstaand zijn richtlijnen.

Ampère Dikte
80 – 150 ampère – DC stroom 2,4 mm
130 – 250 ampère – DC stroom 3,0 mm
20 – 30 ampère- AC stroom 1,0 mm
30 – 80 ampère – AC stroom 1,6 mm

Welke diameter lasdraad TIG?

TIG lasdraad wordt geproduceerd doordat een grote rol lasdraad van 4 mm door een trekmachine wordt gehaald. Deze trekmachine trekt het lasdraad naar de juiste dikte en het wordt op de juiste lengte afgesneden. De diameter van een TIG lasdraad ligt bij ons tussen de 1,6 en 3,2 mm.

Waarom lassen met gevulde draad?

Tijdens het lassen met gevulde lasdraad worden het metaal en de lasboog beschermd door een externe beschermgas en een slak (materiaal wat vrij kan komen bij een lasproces). De gevulde draad is zeer geschikt voor laswerkzaamheden waarbij het behalen van hoge lassnelheden essentieel is.

Waaruit bestaat lasdraad?

De buitenkant van de lasdraad is van metaal gemaakt en gaat op in het smeltbad maar de binnenkant is gemaakt van een poeder dat tijdens het verhitten wordt omgezet in gassen. Deze gassen beschermen het smeltbad tegen de schadelijke uitwerking van de lucht rondom het lasproces.

Welke lasdraad voor staal?

SG2 lasdraad is het populairste lasdraad Voor het lassen van staal, RVS of aluminium is het gebruik MIG/MAG lasapparaat geschikt. Tijdens het lassen wordt er gebruik gemaakt van een continue aangevoerde draad. SG2 lasdraad is de populairste lasdraad voor MAG lassen.

Hoe Gasloos lassen?

Het lassen met gevulde draad (Engels: fluxed core arc welding of innershield® welding) is een variant op het MIG/MAG-lasproces met dien verstande dat er hierbij geen beschermgas gebruikt wordt. Dit zien veel mensen als een voordeel. Want de aanschafwaarde van een gasfles heb je niet.

Welk type gevulde draad is geschikt voor het Doorlassen zonder Smeltbadondersteuning?

10. Theorie lassen: MAG

01. In welke toestand zit CO2 in een volle cilinder bij 15 graden. Vloeibaar met alleen bovenin gas.
26. Hoe krijg je een stabiele boog. Door de juiste stroom-spanning combinatie.
27. Welke type draad is geschikt voor het doorlassen zonder smeltbadondersteuning Basische gevulde draad.

Wat is de functie van een lasdraad geleider?

De draad dient enerzijds als elektrode en anderzijds smelt deze af en doet dienst als toevoegmateriaal. Tijdens het lassen wordt het smeltbad beschermd door een beschermgas.