Hoe schrijf je Frederique?

Hoe schrijf je Frederique?

Frederique wordt door ruim 3.000 vrouwen gedragen. Deze naam wordt ook wel geschreven als Frédérique, dit komt 2.000 keer voor, of als Fréderique, dat ruim 900 keer voorkomt. Andere varianten zijn Fredrika en Frederike.

Hoe schrijf je naam Lindsey?

Lindsay = [voornaam] – Lindsay of lindsey is een Engelse voornaam. De spelling `Lindsay` wordt zowel voor vrouwen als voor mannen gebruikt. In Nederland en Vlaanderen wordt de naam vrijwel uitsluitend aan meisjes gegeven.

Wat betekent de naam Hailey?

Het eerste deel, ‘hay’, betekent ‘hooi’. Het tweede deel van de naam, ‘ley’, betekent ‘weide’. Volgens deze verklaring betekent Hailey dus ‘hooivlakte’ of ‘hooiweide’. Andere bronnen vertellen dan Hayley mogelijk is afgeleid van he Oudnoorse woord ‘haela’.

Hoe schrijf je Jacqueline?

Uit het Frans komt de variant Jacqueline. Deze naam komt ongeveer 39.500 keer voor. Daarnaast heten nog bijna 2.500 vrouwen Jacquelina en bijna 1.000 vrouwen Jacquelien. Ook wordt de naam een enkele keer gespeld als Jaqueline.

Hoe schrijf je Nikki?

Nikki is een Engelse meisjesnaam. Het is een verkorte variant op de naam Nicole.

Wat betekent de naam Lindsey?

Lindsey is een meisjesnaam die is afgeleid van een Engelse plaatsnaam. Het is een afleiding van Lindon, wat de oude naam van de plaatsnaam Lincoln is. Hieraan is het Oudengelse ‘êg’ toegevoegd, wat ‘eiland’ betekent. De plaats was namelijk ingesloten door moerassen.

Hoe schrijf je Juliëtte?

De naam wordt ook wel verkort tot Julie. Die naam komt ongeveer 4.000 keer voor. Een andere variant is Juliette of Juliëtte. De eerste vorm komt 4.500 keer voor, de tweede 2.500 keer.

Hoe schrijf je Leila?

Er zijn ongeveer 1.200 meisjes en vrouwen die Layla heten in Nederland. Varianten van Layla, zoals Leila en Leyla, komen tussen de 500 en 1.000 keer voor.

Hoeveel mensen heten Aisha?

Aantallen en varianten Aisha De naam Aisha komt sinds de jaren ’60 voor in Nederland, maar was toen nog niet heel gebruikelijk. Vanaf de jaren ’80 komt daar verandering in. Tussen 2013 en 2016 verdubbelde het aantal meisjes dat deze naam kreeg. In totaal komt Aisha ongeveer 700 keer voor in Nederland.

Wat betekend Juliëtte?

Herkomst en betekenis Juliette De naam zou dan ‘de jeugdige’ betekenen. Een andere verklaring is dat de naam gevormd is uit ‘Jovilius’, dat ‘aan Jupiter gewijd’ betekent. De naam verspreidde zich al vrij vroeg over Europa, hoewel hij in ons land pas vanaf de zestiende eeuw gebruikt werd.

Wat betekent de naam Juliëtte?

Juliëtte is een Nederlandse meisjesnaam. Het betekent `De jongeling, gewijd aan jupiter`. Extra info: Waar wordt het gebruikt? De naam Juliette wordt voornamelijk gebruikt In Frankrijk.

Wat is de betekenis van Lucy?

Lucy is afgeleid van Lucius. Lucius is een jongensnaam die is afgeleid van het Latijnse woord ‘lux’, dat ‘licht’ betekent. In de Romeinse tijd werd Lucius al als voornaam gebruikt. Zowel de naam Lucius als de vrouwelijke variant Lucia waren al vroeg in de middeleeuwen over heel Europa verspreid.

Hoe schrijf je Dewi?

Dewi is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter D en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, i) en 2 medeklinkers (d, w).

Hoeveel mensen in Nederland heten Dewi?

Aantallen en varianten Dewi Met name sinds 1970 is deze naam in gebruik, om langzamerhand steeds populairder te worden. Vooral in 2003 werd de naam vaak gegeven. In dat jaar werden bijna 300 kinderen Dewi genoemd. In totaal zijn er ruim 3.000 vrouwen die Dewi heten.

Hoe schrijf je Kyara?

Kyara is een meisjesnaam. De naam Kyara is origineel tijdloos internationaal modern Nederlands.

Hoe schrijf je Moniek?

Vanaf de jaren tachtig kwam Moniek in gebruik. Deze naam werd echter nooit zo veel gebruikt als Monique of Monica. Er zijn nog geen 3.000 vrouwen die zo heten. Monika komt slechts 1.400 keer voor.

Waar staat Nikki voor?

Nikki is een Engelse meisjesnaam. Het is een verkorte variant op de naam Nicole. Deze naam is op zijn beurt weer afgeleid van de jongensnaam Nicolaas. Nicolaas is een samenstelling van twee Griekse woorden: ‘nikè’ of ‘overwinning’ en ‘laos’, wat ‘volk’ betekent.

https://www.youtube.com/watch?v=HIS1o2FBgBU