Wat houd medewerker sport en recreatie in?

Wat houd medewerker sport en recreatie in?

Als medewerker sport & recreatie maak je sportruimtes gebruiksklaar en begeleid je gasten/deelnemers. Ook houd je toezicht en assisteer je bij activiteiten en evenementen. Je voert eenvoudige administratieve werkzaamheden uit en assisteert bij voorraad- en materiaalbeheer.

Welke competenties horen bij sport en recreatie?

Competenties die belangrijk zijn voor deze opleiding zijn:

  • dienstverlenende instelling.
  • omgangsvormen / contactuele eigenschappen.
  • lichamelijke belastbaarheid.

Is pretpark culturele sector?

Onder kunst vallen kunstenaars, dansers, artiesten, acteurs, producenten, schouwburgen, theaters en evenementenhallen. Sport en recreatie omvat sportaccomodaties, sportclubs, fitnesscentra en pretparken. Onder bibliotheken, musea en natuurbehoud vallen ook kunstuitleencentra, openbare archieven en dierentuinen.

Hoeveel sportorganisaties en bedrijven zijn er?

Hoeveel sportorganisaties en -bedrijven zijn er in totaal? In 2018 telde Nederland 26 510 duizend sportclubs, 1 145 watersportclubs, 1 090 maneges en 1 250 sportscholen (excl. fitnesscentra) in Nederland. Daarnaast waren er in Nederland 1 570 fitnessbedrijven met 2 015 vestigingen in 2017*.

Hoeveel mensen sporten er in Nederland CBS?

In 2019 deed 54% van de Nederlanders van 4 jaar en ouder één keer per week of vaker aan sport. Bijna de helft (45%) van de wekelijkse sporters sport alleen binnen. Een kwart (26%) doet dit alleen buiten. Daarnaast sportte 29% zowel binnen als buiten.

Hoeveel sportorganisaties en bedrijven zijn er 2020?

Hoeveel bedrijven en instellingen zijn er in de cultuur, sport en recreatie?* In het tweede kwartaal van 2020 waren er 114 950 bedrijven en instellingen in de bedrijfstak Cultuur, sport en recreatie.

Hoe groot is de culturele sector?

Economische waarde Bij een afbakening van de culturele sector in de drie subsectoren, is de toegevoegde waarde circa 3% van het bruto nationaal product, ofwel ongeveer 18 miljard euro. Volgens het CBS werken er 142 duizend mensen werkzaam in de sector. Dit is 1,75% van de totale werkgelegenheid.

Wat kan je worden met sport en recreatie?

Je kunt aan de slag bij een sportclub, bij buitensportondernemingen, fitness- en gezondheidscentra, zwembad en sportorganisatiebureaus. Doorleren kan ook, bijvoorbeeld op de mbo-opleiding Sport– en bewegingsleider, niveau 3.

Welke sector is sport en bewegen?

De beroepsgroep Sport draait om alles dat met lichamelijke beweging als doeleinde te maken heeft. Hieronder vallen niet alleen de professionele sporters, maar ook diegenen die het mogelijk maken voor deze mensen om de sport te kunnen beoefenen en mensen die lesgeven in bepaalde sporten, zowel als docent of als trainer.