Welke schoenen atletiek?

Welke schoenen atletiek?

Schoenen speciaal gemaakt voor atletiek. De spikepunten onder de zool zorgen voor meer grip en een betere afzet op de atletiekbaan of in het bos. Spikes zijn lichte schoenen en hebben minder stabiliteit dan gewone schoenen. De spikes worden voornamelijk gedragen tijdens wedstrijden en specifieke trainingen.

Hoe behandel je Atleetvoet?

Eenvoudig te behandelen Heb je ondanks je voorzorgsmaatregelen toch atleetvoet opgelopen? Dan volstaat het om je voeten enkele keren per dag met een schimmeldodende crème of spray zoals Daktarin of Lamisil te behandelen. Gebruik je een spray? Spuit die dan ook in je schoenen en kousen.

Wat doet een Sportpedicure?

Sportpedicures behandelen atleten van elk niveau, die klachten hebben van de huid en/of nagels van de voeten, of die een preventief voetverzorgings- en/of schoenadvies wensen in het kader van hun sportuitoefening.

Waarom komt voetschimmel terug?

Voetschimmel is een veel voorkomende kwaal, die vaak nog hardnekkig is ook. Het kost moeite ervan af te komen en het komt gemakkelijk weer terug. De oorzaak is een besmetting met een schimmel die zich graag nestelt in de vochtige huid. Daarom wordt voetschimmel ook wel ‘zwemmerseczeem’ genoemd.

Wat is de ziekteverwekker van Atleetvoet?

Wat is atleetvoet? Atleetvoet is één van de meest voorkomende huidaandoeningen van de voet. Het is een voetinfectie, veroorzaakt door een bepaalde soort schimmel, de dermatofyten, die vooral voorkomt tussen de tenen en op de voetzolen. Sportlui hebben makkelijker last van deze schimmelinfecties, vandaar de naam.

Hoe vaak komt voetschimmel voor?

Voetschimmel komt veel voor; zeker 10% van de bevolking heeft er last van. Het komt vooral bij volwassenen voor. Behalve aan de voeten kunnen schimmels ook op andere plaatsen de huid infecteren. Vaak ontstaan dan afwijkingen die bekend staan als ringworm.