Welke zuur zit er in een sinaasappel?

Welke zuur zit er in een sinaasappel?

Er zitten ook veel fytonutriënten in sinaasappels. De opvallendste zijn de citrus flavanonen, een soort flavonoïden. Verder zijn er hesperetine en naringenine, anthocyanine en hydroxycinnamisch zuur of hydroxykaneelzuur. Bovendien bevat de sinaasappel een verscheidenheid aan polyfenolen.

Wat zijn bittere sinaasappels?

De bittere sinaasappel, zoals de oranje vrucht in de volksmond heet, is een voorloper van de zoete sinaasappel en komt oorspronkelijk uit tropisch Azië. Vandaag de dag wordt hij in de landen rond de Middellandse zee geteeld. De biologische variant komt uit Spanje.

Waar koop ik bittere sinaasappels?

In Nederland zijn bittere sinaasappels moeilijk verkrijgbaar. Een mens moet weten waar ze te vinden. De beste kans is bij goed gesorteerde biologische winkels en op biologische markten waar ze slechts de eerste twee maanden van het jaar verkrijgbaar zijn. Het seizoen is maar kort.

Wat is een sinaasappelsap?

Sinaasappelsap is een vruchtensap met veel vitamine C. Vruchtensappen zoals sinaasappelsap bevatten suikers en daardoor ook aardig wat calorieën. In een glas sinaasappelsap zitten zo’n 7 suikerklontjes (110 kilocalorieën). Het drinken van veel vruchtensap vergroot de kans op overgewicht en diabetes type 2.

Hoe worden sinaasappels geperst?

Sinaasappelsap op basis van concentraat Meteen na de oogst worden de, meestal Braziliaanse, sinaasappels geperst, waarna het sap wordt geconcentreerd. De concentratie resulteert in lagere transport- en opslagkosten. Per schip wordt het concentraat vervoerd naar de afzetmarkten waar in de bottelarij de concentraten weer worden verdund.

Waar komt de sinaasappel vandaan?

De sinaasappel (ook wel: appelsien) is een citrusvrucht, net als mandarijntjes en citroenen. Hij is vernoemd naar zijn land van herkomst, China. Tegenwoordig komen onze sinaasappels meestal uit de zonnige landen rond de Middellandse zee of uit Zuid-Amerika. Nederlanders eten jaarlijks gemiddeld maar liefst 8,5 kilogram van deze populaire vrucht.

Wat is vitamine C in sinaasappelsap?

Vitamine C in sinaasappelsap. Sinaasappelsap is een vruchtensap met veel vitamine C. De hoeveelheid vitamine C in sinaasappelsap varieert en hangt onder andere af van het sinaasappelras, de groeicondities, de bewerking en het transport.