Wat is het verschil tussen glycolzuur en salicylzuur?

Wat is het verschil tussen glycolzuur en salicylzuur?

Glycolzuur dringt wat dieper in de huid door maar kan ook wat meer irriteren. Het is vooral geschikt voor de wat verouderde of droge huid die niet gevoelig is. Salicylzuur is vet oplosbaar en dringt dieper in de poriën. Hierdoor is dit ingrediënt meer geschikt voor de vette huid die neigt naar puistjes/acne.

Is glycolzuur een Fruitzuur?

Glycolzuur kan je het best gebruiken bij een droge en vochtarme huidtypes. Glycolzuur valt onder de fruitzuren, ook wel AHA (Alpha hydroxy acids) genoemd.

Is hyaluronzuur een Fruitzuur?

Het is een exfoliant en fruitzuur. Het wordt gebruikt in peelings en kan afhankelijk van de concentratie de aanmaak van collageen in je huid stimuleren. Het vermindert tekenen van veroudering en pigmentvlekken.

Waar is glycolzuur goed voor?

Glycolzuur maakt poriën vrij en verfijnt de huidstructuur. Het kan de structuur van de huid zelfs volledig transformeren, met een stralend en glad resultaat. Het helpt collageen regenereren, de epidermis en dermis verdikken en zelfs de huidtint egaliseren.

Wat zijn fruitzuren?

Fruitzuren zijn zuren afkomstig van natuurlijke bronnen. Dat kan een bepaald soort fruit zijn, zoals appels, aardbeien, citrusvruchten of druiven, maar dat hoeft niet. Ze worden ook gewonnen uit melk, rietsuiker en amandelen.

Wat is een Fruitzuur?

Fruitzuur is een alfahydroxyzuur (of AHA), zijn zuren die over het algemeen afkomstig zijn uit fruit. Fruitzuren zijn ingrediënten in cosmetica die de pH-waarde van het product wat zuurder maken. Zoals je wellicht weet, heeft de huid een pH-waarde van rond de 5,5.

Wat is fruitzuren?

Alpha hydroxy acids (afgekort AHA’s) of ook wel fruitzuren genoemd zijn – zoals de naam al doet vermoeden – afkomstig van fruit. Denk aan appels, aardbeien, citrusvruchten of druiven. Ze hebben een peelend effect, wat inhoudt dat ze de verkleefde, dode huidcellen losweken van de opperhuid.

Wat doet glycolzuur op de huid?

Wat is de werking van fruitzuur?

Daarnaast heeft fruitzuur heeft ook een ontstekingsremmende werking waardoor het uitermate geschikt is om verschillende vormen van acne te behandelen. De verhoogde celdeling leidt verder tot een versnelde afschilfering van de met pigment gevulde opperhuidcellen, wat een blekend effect heeft.

Hoe gaat de fruitzuurbehandeling af?

De fruitzuurbehandeling gaat als volgt: 1 De huid wordt gereinigd 2 Onzuiverheden worden verwijderd 3 De fruitzuurpeeling wordt aangebracht 4 De huid wordt hersteld (Ph waarde) 5 Afhankelijk van het huidprobleem word er een aangepaste massage toegepast 6 De fruitzuurbehandeling wordt afgesloten met een aangepast masker

Hoe werkt een fruitzuurpeeling?

Fruitzuurpeeling stimuleert de celvernieuwing. Een fruitzuurpeeling zorgt voor vernieuwing van de huid. De behandeling maakt de huid gladder, gezonder en steviger. Het zogenaamde glycolzuur, een reeks organische fruitzuren, stimuleert de huid om nieuwe cellen aan te maken.

Hoe gebruik je glycolzuur?

Glycolzuur crème Het stimuleert celvernieuwing en gelijkmatige exfoliatie. Hierdoor verbetert de algehele huidstructuur en worden fijne lijntjes minder zichtbaar. Zet deze glycolzuur crème vooral in om hyperpigmentatie, een vette of gecombineerde huid en fijne lijntjes en rimpels gericht aan te pakken.

Hoeveel procent glycolzuur?

In consumentenproducten zul je glycolzuur tegenkomen in concentraties tussen de 1 en 10%. In peelings die je bij een huidtherapeut kunt laten doen, wordt wel weer met hogere concentraties gewerkt.

Wat is glycolzuur?

Glycolzuur verbreekt de verbindingen tussen de dode huidcellen. Je huid gaat tijdelijk schilferen waardoor de dode huidlaag dunner wordt. Een oppervlakkige glycolzuurpeeling in een laag percentage werkt exfoliërend, ontstekingsremmend en anti-oxiderend.

Welke exfoliant gebruiken?

Welke exfoliant moet ik gebruiken: glycolzuur of salicylzuur?

AHA (glycolzuur/ melkzuur) BHA (salicylzuur)
Aanbevolen voor: + Droge huid + Huid met zonneschade Aanbevolen voor: + Vette huid + Gevoelige huid + Puistjes en mee-eters + Rosacea-gevoelige huid

Waar zit glycolzuur in?

Glycolzuur wordt verkregen uit suikerriet, maar komt ook voor in suikerbieten en in vruchten zoals ananas, meloen en onrijpe druiven. Glycolzuur of fruitzuur in de puurste vorm heeft een peelend effect op de huid. Glycolzuur zakt tot de epidermis, een laag waar voornamelijk alle dode huidcellen zich bevinden.

Is glycolzuur schadelijk?

Blijf voorzichtig! Met het gebruik van glycolzuur wordt je huid gevoeliger voor zonlicht. Dit komt door het verwijderen van dode huidcellen waardoor het stratum corneum (de bovenste huidlaag) dunner wordt. Beschermen tegen zonlicht wordt dus nog belangrijker wanneer je dit ingrediënt gebruikt.

Hoe vaak glycolzuur?

Hoe vaak je moet exfoliëren hangt van je huidtype en eventuele huidproblemen af. Voor de één is 2 keer per dag exfoliëren met glycolzuur of salicylzuur de juiste frequentie terwijl iemand anders het fijn vindt om één keer per dag of om de dag een exfoliant aan te brengen.

Hoe moet je exfoliëren?

Hoe gebruik je een exfoliant?

  1. STAP 1: Reinig je huid.
  2. STAP 2: Breng de exfoliant aan op de huid van je gezicht en hals. Spoel niet af.
  3. STAP 3: Breng na de exfoliant altijd een dag- of nachtcrème aan. Gebruik overdag altijd een product met minimaal SPF 30.