Hoeveel calorieen hele meloen?

Hoeveel calorieën hele meloen?

1 schijf (120 gram) meloen bevat:

Energie 37 kcal
– waarvan verzadigd 0 g
Koolhydraten 8,1 g
– waarvan suikers 8,1 g
Vezels 0,6 g

Hoeveel calorieën in een hele watermeloen?

1 schijf (300 gram) watermeloen bevat:

Energie 108 kcal
Koolhydraten 24 g
– waarvan suikers 24 g
Vezels 1,8 g
Eiwit 1,5 g

Is meloen gezond voor dieet?

Meloen is een vrucht die veel vitamine C bevat. Ook zit er veel vocht in, waardoor je snel vol zit. Meloen bevat tevens niet veel calorieën. Meloen is dus een prima tussendoortje dat genoeg voedingsstoffen bevat.

Hoeveel calorieën zit in Galia meloen?

Voedingswaarde galia meloen 16 gram, om precies te zijn, waarvan 14 gram fruitsuikers en 2 gram vezels. Daarbij komt dan nog 1 gram eiwit en geen vet, wat betekent dat één galia meloen ongeveer 60 calorieën levert. Niet heel veel voor een zoete versnapering!

Hoe gezond is de watermeloen?

Watermeloenen zijn niet alleen heel lekker, maar ook erg gezond. De watermeloen doet zijn naam eer aan: hij bestaat namelijk voor 95 procent uit water! Een goede dorstlesser dus in de zomer. Watermeloenen zijn ook rijk aan ijzer, kalium en vitamine C.

Hoeveel calorieën zitten er in 100 gram Galia meloen?

Hoeveel calorieën zitten er in 100 gram galia meloen. In 100 gram galia meloen zitten 23 kilocalorieën. Deze hoeveelheid galia meloen bevat 0,62 gram eiwit en 0,2 gram vet waarvan 0,03 gram verzadigd vet is. Daarnaast bevat galia meloen 1,73 gram vezels.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van meloen?

De gezondheidsvoordelen van meloen. Meloen is rijk aan vezels, een hoop verschillende mineralen en de vitamines A, C, K, B1, B3 en B6. Deze voedingsstoffen brengen de volgende gezondheidsvoordelen met zich mee:

Wat is meloen rijk aan kalium?

Meloen is hier geen uitzondering op. Deze frisse fruitsoort is namelijk rijk aan kalium: een mineraal dat erom bekend staat een hoge bloeddruk te voorkomen [5]. Een uitgebreide analyse van 33 onderzoeken bevestigde dat kalium de bloeddruk kan verlagen [6]. Dat maakt meloen een gezond en verantwoord tussendoortje voor mensen met een hoge bloeddruk.