Hoe crankarm vervangen?

Hoe crankarm vervangen?

Je crankarmen zitten altijd vast aan de linkerkant van je fiets. De twee bouten in je crankarm zorgen ervoor dat je crankarm goed blijft zitten. Draai eerst de twee bouten van je crankarm los. De grote kunstof crankmoer houdt nu de twee crankarmen nog bij elkaar.

Wat is een Cranktrekker?

Cranktrekker (4,95) Een crank trekker is een stuk fiets gereedschap wat je gebruikt om de crank van je fiets los te maken. Deze zit vast met een (inbus) bout, na het losdraaien van deze bout krijg je je crank in de meeste gevallen nog niet los. Hiervoor gebruik je de cranktrekker.

Wat is een Crankbout?

Een crank, of in het Nederlands kruk, is het verbindingsstuk tussen de trapas van de fiets en het pedaal. De cranks en de twee of drie daaraan gemonteerde kettingwielen (voorbladen) vormen tezamen het “crankstel”. Deze kettingwielen zijn afneembaar, zodat het versnellingsvermogen eenvoudig veranderd kan worden.

Hoe krijg ik een crank los?

Waarschijnlijk zit er een crankdop in het midden van je crank, deze kun je los halen met een kleine schroevendraaier. Vervolgens zie je een crankbout zitten, deze kun je losmaken met een dopsleutel 14 of soms 15. Nu je deze los hebt gehaald draai je je cranktrekker in de crank.

Hoe weet ik welke bottom bracket?

Er zijn vier soorten breedtes die je tegen kunt komen bij een BSA bottom bracket; 68mm, 73mm, 83mm of 100mm. Op deze bottom bracket en trapas is duidelijk te zien aan de buitenkant op de trapaslagers welke er op dit moment in de fiets zit. Bij racefietsen is een BSA Bottom Bracket altijd 68mm.

Hoe weet ik wat voor crankstel Ik heb?

Kettingblad – meten is weten Let wel goed op of het om een 4-arm of een 5-arm crank gaat! Heb je een crank met 4 armen, kijk dan naar het rechterplaatje. Heeft jouw crank 5 armen, kijk dan naar het linker plaatje!

Hoe verwijder je de crank?

Wat is de crank bij een fiets?

Een crank is het verbindingsstuk tussen de trapas van de fiets en het pedaal. De cranks en de twee of drie daaraan gemonteerde kettingwielen (voorbladen) vormen het crankstel.