Hoe lang zit de Vlaming dagelijks stil gezond leven?

Hoe lang zit de Vlaming dagelijks stil gezond leven?

Vlaamse volwassenen zitten, volgens studies met zitmetertjes, dagelijks gemiddeld 8,3 uur. Dat is 57 procent van hun dag, slaapuren niet meegerekend. Kijken we naar de man-vrouwverhouding, dan zitten mannen 8,7 uur per dag (59 procent) en doen vrouwen het iets beter met 8,1 uur per dag (51 procent).

Hoeveel beweging heeft een schoolkind nodig om te voldoen aan de landelijke norm?

De beweegrichtlijnen voor kinderen Voor kinderen van 4 tot 18 jaar geldt de volgende beweegrichtlijn: Bewegen is goed, meer bewegen is beter. Doe minstens elke dag een uur aan matig intensieve inspanning. Langer, vaker en/ of intensiever bewegen geeft extra gezondheidsvoordeel.

Wat is de gemiddelde vrije tijd in een week?

Nederlanders hebben gemiddeld ruim 42 uur vrije tijd in een week. In 2016 hadden Nederlanders van 12 jaar en ouder in een week gemiddeld 42,1 uur vrije tijd; hierin hebben zich in de afgelopen 10 jaar weinig veranderingen voorgedaan. Er zijn wel duidelijke verschillen tussen bevolkingsgroepen.

Wat is de gemiddelde leeftijd voor een man?

Naast de algemene gemiddelde leeftijd wordt er ook een gemiddelde leeftijd voor de man berekend. Volgens de gegevens van het CBS is een Nederlandse man in 2017 gemiddeld 40,7 jaar oud. In 1950 was dat nog 30,3 jaar en in 2000 37 jaar.

Wat is het gemiddelde aantal werkdagen per maand?

Gemiddeld aantal werkdagen per maand. Het gemiddeld aantal werkdagen per maand kun je dan berekenen. Het aantal werkdagen minus het aantal vakantiedagen en feestdagen dan kom je neer op een gemiddeld aantal werkdagen van 19 werkdagen per maand.

Wat is de gemiddelde leeftijd van de Nederlanders in 2017?

Volgens de statistieken van het CBS is de gemiddelde leeftijd van de Nederlanders in 2017 41,6 jaar. De peildatum is 1 januari van dat jaar. Met de gemiddelde leeftijd wordt het gemiddelde van alle leeftijden van alle inwoners van Nederland bedoeld. Mannen en vrouwen, van baby’s tot hoogbejaarden, iedereen telt mee.