Wat is een kwadraat van een Tweeterm?

Wat is een kwadraat van een Tweeterm?

Hoe bereken je kwadraten van tweetermen? Een tweeterm is een som of verschil van 2 eentermen. Voor de formule moet je terugkijken naar de oppervlakte van een vierkant: Z x Z. De 1ste term in het kwadraat is altijd positief, de tweede term ook en voor je dubbel product moet je kijken naar je tekens.

Wat is a plus B kwadraat?

Met behulp van de stelling van Pythagoras kan je de lengte van een zijde in een rechthoekige driehoek berekenen. Deze stelling, a2 + b2 = c2, is één van de bekendste stellingen in de wiskunde.

Wat is de toegevoegde Tweeterm?

Een toegevoegde tweeterm zijn 2 eentermen waarvan 1 eenterm hetzelde is en de andere tegengesteld. Om het product te maken van toegevoegde tweetermen pas je de distributiviteit toe. Dit zijn dus merkwaardige producten.

Hoe bereken je merkwaardig product?

Merkwaardige producten zijn bepaalde standaardvormen in haakjes-sommen, waarbij je vuistregels kunt gebruiken waardoor je deze sommen sneller kunt herleiden. Merkwaardige producten: (a + b)2 = a2 + 2ab + b. (a – b)2 = a2 – 2ab + b.

Hoeveel is a plus B?

Omdat je in de wiskunde deze producten zo vaak tegenkomt loont het de moeite de uitkomsten ervan uit je hoofd te leren. De vijf bekendste zijn: (a + b)(a + b) = a2 + 2ab + b.

Wat is a plus B?

De stelling zegt dat de oppervlakte van vierkant a plus de oppervlakte van vierkant b bij elkaar net zo groot zijn als het oppervlakte van vierkant c. In een vierkant kun je de oppervlakte uitrekenen door het kwadraat te nemen van de lengte van een zijde van het vierkant.

Wat is a maal B?

Vermenigvuldigen is associatief; dat wil zeggen dat bij meer dan twee factoren de volgorde waarin de factoren met elkaar vermenigvuldigd worden, het product (de uitkomst) niet verandert. Als een getal vermenigvuldigd wordt met het getal 1 (een), is het resultaat het getal zelf.

Wat is het dubbel product?

Een dubbelproduct is een keersom waarbij twee gelijke getallen met elkaar worden vermenigvuldigd. Het is een alternatieve term voor kwadraat.

Hoe bereken je het product?

Het product van twee of meerdere getallen krijg je door deze getallen met elkaar te vermenigvuldigen. Voorbeeld: Bereken het product van 12 en 7. De delen die je met elkaar vermenigvuldigt, noem je factoren.

Hoe werkt merkwaardig product?

Wanneer je in producten met dubbele haakjes, dus van de vorm (a + b)(c + d), de haakjes wegwerkt en vervolgens de uitkomst herleid kan het soms zijn bepaalde termen gelijk zijn of juist tegengesteld zijn en hierdoor wegvallen. Dit noemen we ook wel merkwaardige producten.