Wat is een Beweegziekenhuis?

Wat is een Beweegziekenhuis?

In een Beweegziekenhuis Besteden patiënten meer tijd aan bewegen. Heeft bijna geen enkele patiënt nog een pyjama of sloffen aan. Is de omgeving aantrekkelijk om te bewegen.

Is fysiotherapie bewezen?

Fysiotherapie is bij de meeste veel voorkomende aandoeningen bewezen effectief, maar de effectgroottes zijn klein tot matig. Daarnaast is bij geen enkele aandoening duidelijk wat de optimale inhoud, intensiteit en duur is van de behandeling en bij wie deze behandeling het meest effectief is.

Wat doet een Bedrijfsfysiotherapeut?

Wat doet de bedrijfsfysiotherapeut Een bedrijfsfysiotherapeut signaleert en beoordeelt op de werkplek lichaamsbewegingen en lichaamsgebruik, die mogelijk lichamelijke klachten kunnen veroorzaken. Hij maakt daarbij onderscheid tussen werkplekgebonden en persoonsgebonden (lichamelijke )belasting.

Wat is een algemeen fysiotherapeut?

De algemeen fysiotherapeut is deskundig op het gebied van bewegen. Hij behandelt patiënten die in het dagelijkse leven belemmerd worden bij het bewegen, of die pijnklachten hebben aan het bewegingsapparaat. De algemeen fysiotherapeut behandelt patiënten individueel of in groepen.

Wat is een intake fysiotherapie?

De eerste behandeling is de intake. Tijdens de intake worden u vragen gesteld om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van uw klacht en hulpvraag. Indien u zonder verwijsbrief in onze praktijk bent gekomen, wordt de intake uitgebreid met een screening.

Wat is Hoac 2?

De meerwaarde van de HOAC Hypothese geOriënteerde Algoritme voor Clinici II oftewel Hypothesis Oriented Algorithm for Clinicians II, HOAC-II) is het systematisch ordenen van gegevens waarbij huidige en te verwachten (toekomstige) problemen stapsgewijs kunnen worden geïnventariseerd.

Hoeveel behandelingen fysiotherapie vergoed?

Heeft u een chronische aandoening? Dan krijgt u fysiotherapie en oefentherapie vergoed vanaf de 21e behandeling. U betaalt de eerste 20 behandelingen dus zelf. Deze 20 behandelingen gelden per aandoening en niet per kalenderjaar.