Inhoudsopgave
Hoe vaak mag je DRS gebruiken Formule 1?
DRS mag pas gebruikt worden na de tweede ronde. DRS mag alleen op sommige stukken van het circuit gebruikt worden. DRS mag alleen gebruikt worden bij droog weer. De afstand tot de voorligger moet minder dan 1 seconde zijn.
Hoelang mag je DRS gebruiken?
Rechte stukken Concreet houdt het in dat de achtervleugel van de auto open wordt geklapt. Als die ‘verdwijnt’, heeft de auto minder weerstand. Net na de start, als het hele veld nog bij elkaar zit, mag je DRS nog niet gebruiken.
Hoeveel DRS per race?
Hoe mag DRS in de race gebruikt worden? Ieder circuit kent twee DRS-zones behalve Monaco, die heeft er slechts één. Deze liggen op de lange rechten stukken die een circuit kent. Vlak voor een coureur in de race deze rechte stukken opdraait ligt er een detectiepunt.
Hoe wordt DRS geactiveerd?
De DRS kan door een coureur geactiveerd worden zodra dit is toegestaan door de race-directie. Feitelijk kan dit ook automatisch maar alleen als de achterliggende bolide binnen een seconde van zijn voorganger rijdt.
Wie bediend DRS?
Hoe zet je DRS aan?
Tijdens vrije trainingen en kwalificaties ben je vrij om hem in te zetten, maar tijdens races mag dit enkel wanneer je binnen één seconden van een tegenstander zit. Zodra je aan deze voorwaarden voldoet, zal er onderaan in je hud een duidelijke balk verschijnen met een knop om DRS te activeren.
Hoeveel scheelt DRS?
Sam Michael, technisch directeur van Williams, is van mening dat het gebruik van DRS in de kwalificatie een halve seconde per ronde zou schelen. Naar verwachting zal het DRS zo’n 10 tot 12 km/h meer snelheid op moeten leveren. Dit is wel verschillend per circuit, en in mindere mate ook verschillend per wagen.
Wie bedient DRS bij Formule 1?
DRS is geïntroduceerd in het Formule 1-seizoen van 2011, en is een beweegbaar stuk van de achtervleugel dat open en dicht kan op commando van de bestuurder. Door het openen van de achtervleugel vermindert de luchtweerstand van de bolide, dit resulteert in een hogere topsnelheid.
Wat houd DRS in?
DRS. Een laatste term die je op spannende momenten van de race zult horen, is DRS. Dat staat voor Drag Reduction System, een systeem dat in de auto’s zit om ze harder te laten rijden. Het liefst zouden coureurs die klep natuurlijk altijd open hebben staan, maar dat kan niet.