Wat zijn goede verkoopargumenten?

Wat zijn goede verkoopargumenten?

Een verkoopargument wordt geloofwaardiger als dit is verwoord in de taal van de ontvanger, de doelgroep. Het is eigenlijk heel simpel: de doelgroep moet het kunnen begrijpen. De uitdaging is dus om de taal van de doelgroep te spreken. Ook in blogs, redactionele stukken en zelfs in rechtstreekse gesprekken met de klant.

Wat zijn unieke verkoopargumenten?

Een unique selling proposition (letterlijk vertaald vanuit het Engels: uniek verkoopargument) of unique selling point (beide afgekort als USP) is de eigenschap van een product die het onderscheidt van vergelijkbare producten. Het is een marketingterm die ook wel onderscheidend vermogen wordt genoemd.

Wat is een verkoopargument?

Redenen en/of bewijsgronden die de verkoper kan aanvoeren om de prospect te overtuigen dat het aanbod een voordeel voor hem inhoudt.

Wat is een verkooppraatje?

Een standaard verkooppraatje of wervende tekst is veelal eenrichtingverkeer. De een vertelt de ander waarom zijn of haar product of dienst zo goed of interessant is. Het is een aanpak die vaak alleen werkt als het gaat om de verkoop van standaardproducten tegen de laagste prijs.

Wat zijn USP’s voorbeelden?

Voorbeelden van USP’s: Prijs (wij zijn de goedkoopste) Kwaliteit of serviceniveau (wij zijn de beste / mooiste / meest uitgebreide / handigste) Innovativiteit (dit kan je alleen bij ons kopen) Doelgroep (dit product past bij jouw imago)

Wat zijn goede USP?

Een goede USP geeft een snel en eenvoudig antwoord op de belangrijkste vraag die potentiële klanten over een bedrijf/merk hebben: Hoe is dit merk anders dan de rest? Louter “uniek” zijn is meestal niet voldoende. Een overtuigende USP is: Assertief, met argumenten.

Hoe kan ik een klant overtuigen voor een bezoek?

6 manieren om je klant te overtuigen

  1. Luister. We praten liever dan dat we luisteren.
  2. Stel vragen. Spoor je klant aan om meer te vertellen.
  3. Vind de persoon achter de klant. Je klant is een mens.
  4. Mis nooit de kans een compliment te geven. Iedereen houdt van een compliment.
  5. Praat langzamer.
  6. Geef een cadeautje.

Hoe bepaal je USP’s?

Louter “uniek” zijn is meestal niet voldoende om een echte USP te zijn. Voor een volwaardige, effectieve USP heb je iets nodig wat klanten zoeken maar nergens anders kunnen vinden. Het draait dus om de onderscheidende kenmerken en unieke eigenschappen van jouw product of dienst.

Hoe vind ik mijn USP?

Een effectieve manier om een goede USP te vinden, is een aantal zinnen opschrijven. Zinnen die allemaal jouw unique selling proposition omschrijven. Herschrijf vervolgens zinnen en kort ze in, totdat je een specifieke en aantrekkelijke zin hebt gevonden.

Wat betekend USP’s?

USP is een afkorting die staat voor Unique Selling Point. Daarmee wordt een onderscheidend kenmerk van een product of dienst bedoeld die de consument moet overtuigen om tot aankoop over te gaan.