Wat is de bijzonderste planeet?

Wat is de bijzonderste planeet?

De diamanten planeet Exoplaneet 55 Cancri-e is ongeveer dubbel zo groot als onze aarde. Diamant gaan delven op deze exoplaneet is geen goed idee, gezien haar oppervlaktetemperatuur van meer dan 2.000 graden Celsius. De diamanten planeet beweegt met een ongelooflijke snelheid rond haar zon.

Hoeveel Exo planeten zijn er?

Er worden steeds meer exoplaneten ontdekt; op 1 januari 2022 stond de teller op 4905 exoplaneten. Op dezelfde datum waren er 3629 planetenstelsels ontdekt.

Welke planeet is 10 keer zo groot als de aarde?

Hoewel de diameter van de gasreus elf keer zo groot is als die van de Aarde, heeft Jupiter een veel lagere dichtheid. Het volume van Jupiter is ongeveer 1321 keer dat van de Aarde en toch is de planeet ‘maar’ 318 keer zo zwaar.

Wat is een planeet Neptunus?

Het is een gigantische planeet in ons zonnestelsel, de buitenste planeet Neptunus. Hij werd genoemd naar de Romeinse god van de zee en al in 1612 en 1613 waargenomen door Galileo Galilei. Galilei had echter niet door dat het over een planeet ging: hij dacht dat hij een ster zag.

Wat is de diameter van Neptunus?

Neptunus lijkt heel erg veel op Uranus, er wordt zelfs gezegd dat ze “broers” zijn. Net zoals Uranus is Neptunus ook blauw. De diameter van Neptunus is 49.244 km, net iets kleiner dan die van Uranus. Neptunus heeft een atmosfeer die heel erg lijkt op die van Uranus.

Hoe lang is Neptunus om de zon te maken?

Neptunus doet er ongeveer 166 jaren over om een rondje om de zon te maken. Neptunus is 57 keer zo groot als de aarde. Een dag duurt er maar zestien uur en zeven minuten. De gemiddelde afstand tot de zon is ongeveer meer dan 4 miljard kilometer.

Hoe groot is Neptunus dan de aarde?

Neptunus is 57 keer zo groot als de aarde. Een dag duurt er maar zestien uur en zeven minuten. De gemiddelde afstand tot de zon is ongeveer meer dan 4 miljard km. Neptunus is in 1846 ontdekt door de Duitser Johann Halle.