Welk kantoor rechtszekerheid is bevoegd?

Welk kantoor rechtszekerheid is bevoegd?

Ga naar de website van de FOD Financiën http://financien.belgium.be Page 2 2 2. Klik in het rechtermenu “Snel naar” op de link “Kantoren” 3. U komt nu op de pagina “Kantoren”.

Waar kan ik terecht met vragen over belastingen?

Als je op zoek bent naar algemene informatie over je belastingaangifte, dan kan je: het Contactcenter van de Federale Overheidsdienst Financiën bellen op 02/572.57.57; via het online formulier een vraag stellen aan het Contactcenter; langsgaan bij een infocenter van de FOD Financiën.

Hoe aanmelden bij FOD?

Om u aan te melden bij www.myminfin.be (externe link)heeft u nodig:

  1. uw elektronische identiteitskaart (eID), een kaartlezer en de pincode van uw eID of.
  2. uw smartphone met de toepassing itsme (externe link)[1]

Wat is een kantoor rechtszekerheid?

De papieren akten legt u neer op het kantoor Rechtszekerheid, maar ook hier blijft een aparte workflow voor registratie- en hypotheektaken bestaan. Op de registratie- en hypotheekrelazen wordt voortaan als kantoornaam, het kantoor Rechtszekerheid vermeld.

Wat is inning en invordering?

Deze centra worden georganiseerd op basis van hun hoofdtaken: de inning (betalingen en terugbetalingen) en de invordering (recuperatie van belastingschulden) van schuldvorderingen, zonder een onderscheid te maken in de aard van de belasting.

Wat is Team inning?

team Invordering of team Inning: Bij een team Invordering zal je volgende taken uitvoeren: Je analyseert de verzamelde informatie wat betreft de solvabiliteit van de schuldenaars, natuurlijke personen en/of bedrijven die hun belastingen niet betaald hebben of bij niet-fiscale dossiers (bv. penale boeten).

Wat is Finprof?

Met Finprof kunt u een aangifte van bedrijfsvoorheffing indienen. Met Finprof is het mogelijk om een aangifte van bedrijfsvoorheffing via een beveiligde internetverbinding bij de overheid in te dienen.