Wat is het meest gedraaide kerstnummer?

Wat is het meest gedraaide kerstnummer?

Nog even over Last Christmas. Dit kerstnummer uit 1984 is bijna elk jaar het meest gedraaide kerstnummer op de Nederlandse radio.

Welk kerstlied is wereldwijd het meest opgenomen?

Het All I Want For Christmas Is You van Mariah Carey is het populairste kerstliedje aller tijden van de muziekstreamingdienst en is wereldwijd meer dan 217 miljoen keer beluisterd.

Wat verdient Chris Rea met Driving home?

Driving Home For Christmas duurt exact vier minuten, wat zeggen wil dat Rea, die het liedje zelf schreef, elke keer 7,20 euro opstreek wanneer zijn kersthit in zijn volledigheid gedraaid werd op die zender. Op Radio 538 is dat zelfs 10,52 euro, onder andere omdat dat station meer luisteraars heeft.

Wat levert Driving Home For Christmas op?

“De gemiddelde radiospeeltijd kost zo’n 19 euro. In 2015 werd Driving Home for Christmas ruim 547 keer gedraaid. Dat betekent dat hij met een gemiddelde speeltijd van 3 minuten grofweg 10.000 euro aan het draaien van zijn nummer verdient”, aldus Frank Janssen van Buma/Stemra. “En dit is alleen nog maar in Nederland.

Wat is volgens Spotify het meest gestreamde kerstnummer op?

Op nummer 1 staat dit jaar wereldwijd én in Nederland de ongeëvenaarde koningin van de kerstmuziek: Mariah Carey. “All I Want for Christmas is You’ heeft heeft onlangs 1 miljard(!) streams op Spotify bereikt. Ook in Nederland is het onmogelijk om Mariah Carey van haar troon te stoten.

Wat is wereldwijd het meest verkochte kerstlied aller tijden?

1. Bing Crosby – White Christmas. De klassieker White Christmas mag dan oud zijn, de hit uit 1942 werd wél 50 miljoen keer verkocht en is daarmee de meest verkochte plaat ooit. Of het voor ons ook een witte kerst wordt is nog even afwachten.

Wat verdient Mariah Carey met kerst?

Door de op dit moment ruim 700 miljoen streams op Spotify en 650 miljoen weergaven op YouTube, zit Carey er warmpjes bij tijdens de kerstdagen. De zangeres verdient volgens Daily Mail namelijk maar liefst €445.000 per jaar met ‘All I Want For Christmas’!

Wat levert Flappie op?

Hoewel minder populair zou ook Flappie, het lied over het ongelukkige konijn van Youp van ’t Hek, nog een kleine 4000 euro binnenbrengen dat jaar. Alles bij elkaar heeft Flappie sinds 2005 zelfs zo’n 25.000 euro opgeleverd.

Hoeveel brengt Last Christmas op?

– ‘Last Christmas’: 450.000 euro.

Hoeveel kerstliedjes zijn er?

Als je aan het winkelen bent geweest in deze decembermaand, dan zou je kunnen denken dat er maar een paar kerstliedjes bestaan; White Christmas, The Christmas Song, Blue Christmas of Jingle Bells. Maar het werkelijke aantal zal je verbazen: er bestaan bijna 200.000 kerstliedjes!

Welk kerstnummer heeft de meeste versies?

We blijven nog even bij de kerstmuziek. Stille Nacht is van alle kerstliedjes het meest opgenomen lied. 733 verschillende versies zijn al voorzien van een copyright sinds 1978.