Inhoudsopgave
Wat is het omgekeerde van tot de macht?
Het omgekeerde van machtsverheffen heet worteltrekken.
Wat is de macht van 25?
De bekendste macht is een kwadraat (tot de macht 2). Bijvoorbeeld 5 kwadraat is 5 x 5 = 25 (de macht is dan dus 2). We zeggen dan dus dat vijf in het kwadraat 25 is.
Hoeveel is 3 tot de tweede macht?
Je vermenigvuldigt dan een getal een aantal keren met zichzelf. Het grondtal is het getal waarvan je de macht neemt. De exponent is het getal dat aangeeft hoe vaak het grondtal met zichzelf wordt vermenigvuldigd. Zo is 23 = 2 x 2 x 2 = 8.
Waarom is een getal tot de macht 0 1?
‘0’^’0′ is niet te beantwoorden bij normale wiskundigen. In sommige gevallen wordt het uitgelegd door zowel ‘1’ als ‘0’. Dus ‘0’ tot de macht een niet-nul-getal, zal altijd ‘0’ geven. Ieder niet-nul getal tot de macht ‘0’ zal altijd ‘1’ geven.
Wat is de macht van 27?
In de wiskunde Zevenentwintig is een perfecte derde macht, zijnde 33 = 3 × 3 × 3.
Wat is 2 tot de 6de macht?
Koeken Troef! Twee tot de zesde macht (ook vaak als 26 geschreven) is een Vlaamse televisiequiz die te zien was op Eén. Tot en met 2017 werd het programma gepresenteerd door de bedenker ervan, Bart De Pauw.
Wat is een product van machten?
Rekenregel 1: Product van machten Een product van machten met hetzelfde grondtal kun je herleiden tot 1 macht door de exponenten bij elkaar op te tellen. Voorbeeld: 5a 4 * 3a 3 = 5 * 3 * a 4 * a 3 = 5 * 3 * a 4+3 = 15a 7 Rekenregel 2: Een macht van een macht Bij een macht van een macht moet je de exponenten met elkaar vermenigvuldigen.
Hoe moet je de machten bij elkaar optellen?
Je moet de machten bij elkaar optellen. Als je getallen met machten met elkaar vermenigvuldigt en de grondgetallen zijn gelijk, dan tel je de exponenten bij elkaar op.
Welke machten hebben we in Nederland?
Wel hebben we in Nederland de drie machten: De wetgevende macht is de regering (koningin en ministers) en de Staten-Generaal (Eerste en Tweede Kamer) samen. De uitvoerende macht is de regering, de provincies en de gemeenten. De rechterlijke macht is in handen van de rechters.
Wat zijn de drie machten in België?
De drie machten. De staatsmacht is in België verdeeld over drie machten: de wetgevende, de uitvoerende en de rechterlijke macht. Elke macht controleert en beperkt de andere machten. Dit principe van de scheiding der machten staat echter niet uitdrukkelijk in de grondwet en is ook niet absoluut. De federale wetgevende macht maakt de wetten en