Wat is meerzijdig partijdig zijn?

Wat is meerzijdig partijdig zijn?

Een meerzijdig partijdige grondhouding betekent dat de hulpverlener beurtelings partijdig is met alle betrokkenen uit de context van zijn cliënt. Hij is voor de één zonder tegen de ander te zijn.

Waarom is meerzijdige partijdigheid belangrijk?

De meerzijdige partijdigheid helpt om partijdig te kunnen zijn daar waar nodig, daar waar alle betrokkenen er ook recht op hebben. Belangrijk hierbij is ook gevoel te hebben voor timing. Daarvoor moet de therapeut zich goed bewust zijn voor wat er nodig is in het veld tussen hem en de cliënt.

Wat is meervoudige partijdigheid Skj?

Jeugd- en gezinsprofessionals kennen een meervoudige partijdigheid (belangen van ouders en kinderen) en er is vaak sprake van drang en dwang. Zij hebben te maken met een grote complexiteit ten gevolge van problematische echtscheidingen.

Wat is Zelfvalidatie?

Zelfwaardering, ook wel ‘zelfvalidatie’ genoemd, betekent dat je be- seft dat je ‘ertoe doet’, dat je de moeite waard bent. Dit ontstaat wan- neer jouw (passend) geven is gezien en dit in dialoog erkenning krijgt.

Wat is contextuele leerlingbegeleiding?

De contextuele benadering helpt de onderwijsprofessional samenwerking met ouders en leerling constructief vorm te geven. De theorie van Nagy vormt de basis voor de contextuele benadering die er van uit gaat dat iedereen verbonden is met belangrijke anderen.

Wat zijn contextuele factoren?

Contextuele factoren zijn complexe sets van interne, externe en relationele elementen. Interne elementen zijn de verwachtingen, herinneringen, emoties en psychologische karakteristieken van de patiënt. Externe factoren zijn onder meer de soort behandeling en de setting waarin plaatsvindt.

Waarom contextuele therapie?

Contextuele therapie bevordert groei door verantwoordelijke verbondenheid en ziet geestelijke gezondheid als het vermogen om een billijk evenwicht te vinden tussen de eigen behoeften en die van de ander. Het benadrukt vooral de noodzaak om de claims die het verleden op de toekomst legt, te herkennen.

Wat zijn contextuele vragen?

Contextuele benadering is een levensvisie waarbij de lasten, vragen en problemen van de cliënt nooit op zichzelf staan, maar in zijn context worden gezien.