Wat hoort er in een beleidsplan te staan?

Wat hoort er in een beleidsplan te staan?

Waar staan we voor? (missie) ■ Waar gaan we voor? (visie) ■ Waar geloven we in? (kernwaarden) ■ Hoe pakken we het aan met het oog op alle belanghebbenden? (strategie) ■ Wat zijn onze doelen? Met welke middelen gaan we die realiseren?

Waarom een beleidsplan opstellen?

Een helder en duidelijk beleidsplan zorgt ervoor dat iedereen weet wat de kernopdracht is (missie), waar je voor staat (visie) en hoe je dit zal verwezenlijken (strategie). Organisaties willen ook de (vaak beperkte) middelen waarover zij beschikken, zo efficiënt mogelijk inzetten.

Wat is staand beleid?

Indien na de beleidsevaluatie het bestaande beleid wordt aangepast of nieuw beleid wordt gevormd is er sprake van een leerproces. De beleidscyclus start dan weer. Beleid in uitvoering wordt ook wel staand beleid genoemd.

Hoe maak je een beleidsplan op?

De termijn van het beleidsplan kunt u op het voorblad aangeven.

  1. Missie/visie. Hier zet u uiteen wat de missie/visie van de organisatie is.
  2. Huidige situatie. Waar staat de organisatie op dit moment.
  3. Toekomst. In de strategie heeft u uiteengezet hoe de doelstelling bereikt moet gaan worden.
  4. Organisatie.
  5. Financiën.

Wat zijn de linkse politieke partijen in Nederland?

De volgende partijen worden in Nederland tot de linkse politieke partijen gerekend: GroenLinks (GL), Socialistische Partij (SP), Nieuwe Communistische Partij Nederland (NCPN), Partij van de Arbeid (PvdA) en de Verenigde Communistische Partij (VCP). De partij D66 heeft zowel linkse als rechtse standpunten.

Wat is het woord politiek?

Het woord politiek is afgeleid van het Oudgriekse πολιτεία (politeia). Politeia betekende onder meer de burgerlijke samenleving; het leven als burger in de samenleving; staat; staatsvorm; en stads- of staatsbestuur.

Hoe kunt u lid worden van een politieke partij?

Lid worden van een politieke partij. Wilt u politiek actief worden? Dan kunt u zich aansluiten bij een politieke partij. Als lid van een partij kunt u bijvoorbeeld naar het congres gaan, daar kunt u meepraten over de standpunten van de partij. U kunt ook actief zijn als vrijwilliger en bijvoorbeeld helpen bij campagnevoeren of in het (lokale)