Welke namen op geboortekaart?
De naam van de pasgeboren baby mag natuurlijk niet ontbreken. Maar hoe je de naam vermeldt is jullie keuze. Zo kun je ervoor kiezen om alleen de voornaam of de volledige naam op de kaart te zetten. Ook kun je de doopnaam of een eventuele tweede naam van je pasgeboren kindje vermelden op het kaartje.
Wat staat er op het geboortekaartje?
Welke tekst zet je op het geboortekaartje?
- De naam van je baby. Natuurlijk, het allerbelangrijkste is wel de naam van jouw zoon of dochter, die moet op het geboortekaartje staan.
- Geboortedatum en tijdstip.
- Gewicht (en lengte)
- Contactgegevens.
- Geboortegedichtjes.
- Kraambezoek/kraamfeest.
- Cadeautips.
Welke naam voor baby?
In principe mag je je kind noemen zoals je wilt, op twee uitzonderingen na: namen die ‘ongepast’ zijn en achternamen die niet gebruikelijk zijn als voornaam. Zo mag Meijer of Gerritzen niet, maar Bloem of Achmed wel. Die laatste twee komen voor als voornaam én achternaam.
Hoe lang na geboorte kaartje sturen?
Wanneer moet ik geboortekaartjes versturen? De geboortekaartjes verstuur je in de regel op de tweede dag na de bevalling, maar in de praktijk is dat niet altijd haalbaar of nodig. Ook wanneer je de geboortekaartjes een paar dagen of weken later verstuurt, zal iedereen blij zijn met jouw geboortekaartje.
Wat is de voorkant van een envelop?
Op de voorzijde van een envelop schrijft of print de afzender de naam en het adres, bestaande uit straatnaam, huisnummer, postcode en plaatsnaam, van de geadresseerde, de ontvanger. Vaak wordt dit alles eerst op een etiket geprint, wat vervolgens op de envelop wordt geplakt.
Wat schrijf je bij geboorte dochter?
Geniet van de tijd die komen gaat en van alle mooie momenten daarna. Een nieuw leven is geboren, wat een wonder! Veel geluk en gezondheid toegewenst. Gefeliciteerd met je dochtertje!