Hoe controleert Oostenrijk de quarantaine?

Hoe controleert Oostenrijk de quarantaine?

Je hebt een PCR test nodig die niet ouder is dan 72 uur. De test moet worden bevestigd door een erkende instantie (zoals een apotheek, een teststraat). Of een antigeen testbewijs die niet ouder is dan 24 uur. Kinderen onder de 12 hebben geen 3G bewijs nodig om Oostenrijk binnen te komen.

Is er grenscontrole tussen Duitsland en Oostenrijk?

De nu nog gesloten grenzen tussen Oostenrijk en Duitsland worden vanaf 15 juni weer volledig geopend. Al vanaf komende vrijdag (15.05.2020) zal er nog slechts steekproefsgewijs gecontroleerd worden.

Waar grenscontrole Oostenrijk?

Voor de Oostenrijk gangers die over Salzburg rijden: Bij de grens op de A8 kan streng gecontroleerd worden op de greenpass en booster papieren. Om files (en miss grenscontroles) te vermijden, kun je er bij Bad Reichenhall af. Pak de B20 naar Freilassing en ga bij de Saalachbrücke de grens over.

Wat gebeurt er als je positief test in Oostenrijk?

Bij een positieve sneltest (antigen-test) begeef je je zolang in quarantaine tot er een tegenbewijs is door een PCR-test. Wanneer de PCR-test negatief is, mag je je quarantaine beëindigen. Bij de bevestiging met een positieve PCR-test blijft de quarantaine natuurlijk van kracht.

Hoe werkt een Antigeen test?

De antigeentest toont bepaalde eiwitten van het virus aan in neus- en/of keelslijm. Zo weet je snel of je nu het virus bij je draagt. De test geeft sneller uitslag dan de PCR polymerase chain reaction-test maar is wel minder gevoelig.

Waarom grenscontrole Oostenrijk Duitsland?

Bij drie belangrijke grensovergangen tussen Duitsland en Oostenrijk worden vanaf 15 december de hele dag controles uitgevoerd. Vooral wintersporters zullen daar vermoedelijk hinder van ondervinden.

Heeft Oostenrijk grenscontroles?

Er zijn geen inreisbeperkingen voor uw doorreis door Oostenrijk. U hoeft geen test-, vaccinatie- of herstelbewijs te laten zien en u hoeft zich niet te registreren. Bij een grenscontrole moet u wel kunnen bewijzen dat Oostenrijk niet uw eindbestemming is.

Is er controle aan de Nederlandse grens?

Nederland scherpt vanaf vandaag de inreisregels aan. Wie het land wil binnenkomen, moet een geldig coronapaspoort kunnen voorleggen. Reizigers ouder dan 12 moeten kunnen bewijzen dat ze volledig gevaccineerd zijn, dat ze negatief getest zijn of dat ze recent genezen zijn van een coronabesmetting.

Is er controle aan Nederlandse grens?

Reizigers die via de zuidgrens Nederland inrijden met de auto kunnen sinds zondag gecontroleerd worden op het bezit van een coronabewijs. Geen geldig bewijs na een vakantie in een land dat geel is gekleurd op de coronakaart levert iedereen vanaf 12 jaar een boete van 95 euro op.