Hoe lang duurt de inburgeringscursus?

Hoe lang duurt de inburgeringscursus?

Gemiddeld duurt de inburgeringscursus één jaar. Kunt u nog niet lezen en schrijven, dan zal de cursus langer duren. Bent u in eigen land al veel naar school geweest, dan duurt de inburgeringscursus wat korter. Vooraf aan de cursus spreken we met u af hoeveel uur je nodig zult hebben om te kunnen slagen voor het examen.

Wat kost inburgeringscursus in Marokko?

Wil jezelf Nederlandse les volgen of heb jij een partner in Marokko en wil je die graag naar Nederland halen? Voor het naar Nederland halen van jouw partner is het behalen van het inburgeringsexamen verplicht….Kosten inburgeringsexamen.

Examen kosten
Totaal €150,-

Wat kost inburgering buitenland?

Kosten

Examen Kosten
Spreken (spreekvaardigheid) € 50,-
Lezen (leesvaardigheid) € 50,-
Kennis van de Nederlandse Samenleving (KNS) € 50,-
Totaal € 150,-

Hoe lang is het inburgeringsdiploma geldig?

Deze persoon heeft dan een voorlopige verblijfsvergunning die vijf jaar geldig is. Als deze persoon in die vijf jaar het inburgeringsexamen of Staatsexamen Nt2 in combinatie met ONA en KNM heeft gehaald, kan hij een permanente verblijfsvergunning aanvragen.

Hoe werkt inburgering buitenland?

Uw inburgering begint al voordat u naar Nederland komt. U moet een basisexamen inburgering in het buitenland doen in het land waar u nog woont. Dit examen gaat over de Nederlandse taal en de Nederlandse samenleving. U legt dit examen af bij de Nederlandse ambassade of bij het consulaat in het land waar u woont.

Is een inburgeringscursus verplicht?

Mensen die van buiten de Europese Unie, IJsland, Kroatië, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland komen en voor langere tijd in Nederland komen wonen zijn volgens de wet verplicht om de Nederlandse taal te leren en om te leren hoe de Nederlandse samenleving en arbeidsmarkt werken. Dit heet inburgeren.

Wat houdt inburgeringsplicht in?

Inburgeren houdt in dat van vreemdelingen verwacht wordt dat zij de Nederlandse taal begrijpen, spreken, lezen en in voorkomende gevallen in het Nederlands kunnen schrijven. Verder is het doel van inburgering, dat de vreemdeling een beter kennis heeft van de Nederlandse samenleving en Nederlandse gewoontes.