Waar staan de files op zwarte zaterdag?

Waar staan de files op zwarte zaterdag?

Drukste routes en wegen op zwarte zaterdag Door België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Spanje lopen grote snelwegen die steden en landen met elkaar verbinden. Vooral in de zomervakantie maken veel toeristen gebruik van deze wegen. De bekendste drukke route in Frankrijk is de Autoroute du Soleil.

Is de A61 in Duitsland nog afgesloten?

Het gaat niet alleen om zichtbare beschadigingen, ook de ondergrond is niet overal meer stabiel wat mede de oorzaak is dat het herstel zo lang duurt. Het Duitse Ministerie van Verkeer verklaarde vorige week tegenover eurotransport.de dat de A61 pas tegen het einde van 2021 weer volledig begaanbaar zal zijn.

Is de A61 in Duitsland open?

A61 pas eind dit jaar weer geheel open! Via Truckstar kwamen we er achter dat het nog wel tot het einde van het jaar kan gaan duren alvorens dit weggedeelte weer open kan gaan. Dit geldt voor de A61 tussen Kerpen en Bad Neuenaht-Ahrweiler maar het betreft ook de A1 ten zuidwesten van Keulen.

Is A61 weer open?

Op 20 september 2021 heropende de A61 weer voor verkeer richting zuiden. Op 13 december 2021 werd de A61 ook richting noorden weer geopend.

Kan ik via de A61 naar Oostenrijk?

Wanneer je via Duitsland naar Oostenrijk rijdt, heb je de keuze uit drie hoofdroutes: Rechtsrheinisch (via Arnhem en de A3) Linksrheinisch (via Venlo en de A61) De Sauerlandroute (via Dortmund en de A45)

Welke snelwegen afgesloten in Duitsland?

Veel wegen zijn daardoor volledig afgesloten. Zo is de A61 ten zuidwesten van Keulen dicht, de A44 bij Düsseldorf-Noord en de A1 ter hoogte van Leverkusen. In België gaat het om de E25 bij Luik richting Luxemburg. Bij de ANWB zijn ze op de hoogte van de problemen.

Waarom is A61 afgesloten?

De enorme overstromingen hebben vooral in Duitsland de infrastructuur zwaar geraakt. Zo is de A61 ten zuidwesten van Keulen volledig dicht door wateroverlast. Er is zelfs een heel stuk uit de weg geslagen.

Waar is de A61 afgesloten in Duitsland?

De A61 is in beide richtingen tussen AD Erfttal en AK Bliesheim volledig afgesloten. De A61 is in beide richtingen tussen AK Bliesheim en AK Meckenheim volledig afgesloten. De A61 is in de richting van Koblenz tussen Rastplatz Goldene Meile en AD Sinzig versmald tot één rijstrook.

Welke wegen vermijden in Duitsland?

A7 Kempten – Füssen voor de tunnel naar Oostenrijk. A8 Karlsruhe – München – Salzburg. Knelpunten tussen Stuttgart en Ulm, tussen Günzburg (bij Ulm) en Augsburg en tussen München en Salzburg. A9 Neurenberg – München.