Wat is de vlag van het Verenigd Koninkrijk?

Wat is de vlag van het Verenigd Koninkrijk?

De vlag van het Verenigd Koninkrijk of de Union Flag, ook wel de Union Jack genoemd, is de nationale vlag van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland, en werd ook in heel het Britse Rijk gebruikt. De vlag behoudt een officiële of semi-officiële status in vele landen van het Gemenebest van Naties.

Wat is de vlag van de Verenigde Staten?

Vlag van de Verenigde Staten De vlag van de Verenigde Staten van Amerika bestaat uit zeven rode horizontale strepen, gescheiden door zes witte strepen. In het kanton staat een blauw vlak (Union) met daarin vijftig kleine, witte vijfpuntige sterren in negen horizontale rijen.

Wat zijn de vijftig sterren op de vlag?

De vijftig sterren op de vlag stellen de vijftig staten van de Verenigde Staten voor. De dertien strepen staan voor de dertien oorspronkelijke kolonies die zich in 1776 afscheidden van Groot-Brittannië . De vlag wordt meestal de Stars and Stripes ( Sterren en Strepen) genoemd.

Wat is de vlag van Engeland?

De vlag van Engeland bestaat uit een wit vlak met daarop een rode kruis. Dit kruis heet ook wel het Sint-Joriskruis. Sint Joris is de beschermengel van Engeland, omdat hij volgens de mythes een draak heeft vermoord. Ook werd dit kruis gebruikt tijdens de vele kruistochten die Engeland heeft gevoerd.

Wat is de Engelse vlag?

D e Engelse vlag. De vlag van Engeland bestaat uit een wit vlak met daarop een rode kruis. Dit kruis heet ook wel het Sint-Joriskruis. Sint Joris is de beschermengel van Engeland, omdat hij volgens de mythes een draak heeft vermoord.

Wanneer wappert de Amerikaanse vlag?

De Amerikaanse vlag wappert gedurende het gehele jaar vanaf de meeste overheidsgebouwen en het is verre van ongewoon dat ook privéwoningen de vlag het hele jaar tonen. Veel Amerikanen steken op feestdagen de vlag uit, met name op Memorial Day, Veteranendag, President’s Day, Flag Day en Independence Day.

Wat is de vlag van Turkije?

De vlag van Turkije ( Turks: Türk bayrağı) is een rode vlag met een witte ster en een halve maan. De ster is een vijfhoekige ster. De vlag is sinds de stichting van Turkije, de nationale vlag van het land. De vlag is gekopieerd van de vlag van het Ottomaanse Rijk in 1844.

Wat is de Britse vlag in Canada?

Naast de Esdoornbladvlag heeft in Canada ook de vlag van het Verenigd Koninkrijk ( Royal Union Flag in Canada) een officiële status. Deze vlag symboliseert de band met het Gemenebest van Naties en de Britse Kroon: de Britse vorst is ook het staatshoofd van Canada. De Britse vlag maakt ook onderdeel uit van verschillende Canadese provincievlaggen .

Wat is de nationale vlag van Canada?

Vlag van Canada. De huidige vlag van Canada, ook bekend als de Maple Leaf Flag (“Esdoornbladvlag”) en in het Frans l’Unifolié (“De eenbladige”), is de nationale vlag van Canada. Hij is rood met een wit vierkant in het midden, met daarin een rood gestileerd esdoornblad met elf punten.

Waarom varen zeegaande schepen onder de vlag van een land?

Zeegaande schepen varen onder de vlag van een land. Hierdoor behoort het schip tot het rechtsgebied van dat land en gelden zijn wetten aan boord. Iets dergelijks geldt ook voor internationale vliegtuigen. Bij het Lockerbie-proces stond Nederland een stukje rechtsgebied af aan Schotland, zodat daar tijdelijk de Schotse vlag wapperde.

Wat is de vlag op modderschuit?

Dat staat als een vlag op een modderschuit: twee dingen passen niet bij elkaar, omdat het ene onderdeel veel mooier (vlag) is dan het andere (modderschuit). De vlag voor iemand strijken: onderdoen voor iemand. Het vaantje strijken: bewusteloos raken. De vlag voeren: de baas zijn.

Wat is de vlag van Canada?

Vlag van Canada. Vlag van de Centraal-Afrikaanse Republiek. Vlag van Chili. Vlag van China. Vlag van Colombia. Vlag van Comoren. Vlag van Congo-Brazzaville. Vlag van Congo-Kinshasa. Vlag van Costa Rica.

Wat is een vlag etiquette?

vlag etiquette, alles wat je wilt weten over het voeren van verschillende vlaggen, hoe en wanneer je ze voert en dat allemaal in het kort beschreven! De natievlag, of nationale vlag, hoort op het achterschip van het schip te zitten en behoort gepaste afmetingen te hebben en mag niet in het water hangen.