Wie bepaalt de wijze van stemmen?

Wie bepaalt de wijze van stemmen?

Wie bepaalt de wijze van stemmen? De algemene ledenvergadering (ALV) zélf bepaalt hoe zij stemt. Zij kan al dan niet uit de eigenaars een voorzitter kan benoemen die belast is met de leiding van de ALV, zie artikel 45 lid 5 MR 2006. Bij zijn afwezigheid voorziet de ALV zelf in haar leiding.

Wanneer moet een kiezer stemmen bij de Tweede Kamerverkiezingen?

Om te mogen stemmen bij Tweede Kamerverkiezingen, moet een kiezer de Nederlandse nationaliteit hebben, 18 jaar of ouder zijn en niet uitgesloten zijn van het kiesrecht. Kiesgerechtigden krijgen uiterlijk 14 dagen voor de verkiezingen op hun huisadres een uitnodiging om te stemmen: een stempas.

Wanneer moet u deelnemen aan de verkiezingen in België?

In België zijn alle Belgen vanaf de leeftijd van 18 jaar verplicht om deel te nemen aan de stemming, ook als ze niet in staat zijn om naar het stemlokaal te gaan. In aanloop naar de verkiezingen stuurt de gemeente u een oproepingsbrief, ten laatste 15 dagen voor de start van de verkiezingen.

Wat is het aantal stemmen binnen de VvE?

Het gaat hier om het aantal stemmen dat aanwezig is op de vergadering, niet het aantal stemmen dat er in totaal binnen de VvE bestaan. Wanneer er in totaal bijvoorbeeld 150 stemmen aanwezig zijn (en dus uitgebracht kunnen worden), kunnen besluiten goedgekeurd worden met 76 voor en 74 tegen (of 74 stakende stemmen).

Wat is het aantal stemmen op de vergadering?

Het gaat hier om het aantal stemmen dat aanwezig is op de vergadering, niet het aantal stemmen dat er in totaal binnen de VvE bestaan. Wanneer er in totaal bijvoorbeeld 150 stemmen aanwezig zijn (en dus uitgebracht kunnen worden), kunnen besluiten goedgekeurd worden met 76 voor en 74 tegen (of 74 stakende stemmen ).

Wat is een wetsvoorstel?

Meestal dient de regering (de Koning en de ministers) een wetsvoorstel in. Dit heet een regeringsvoorstel. Maar ook Tweede Kamerleden kunnen een wetsvoorstel indienen. Dit heet dan een initiatiefvoorstel.

Wat is het aantal geldige stemmen per zetel?

Aantal geldige stemmen / 150 (zetels) Toegevoegd na 2 minuten: In 2006 waren dat 65.591 geldige stemmen per zetel Toegevoegd na 16 minuten: In 2006 was het aantal geldige stemmen 9.838.683 Er zijn 150 zetels te verdelen. Dus sowieso 1 zetel voor (9.838.683 gedeeld door 150) -> 65.591 stemmen.