Inhoudsopgave
Doorgaans worden leerlingen tussen 12:00 uur en 17:00 uur gebeld over de examenuitslag. De normering van het tweede tijdvak wordt op vrijdag 1 juli 2022 bekend gemaakt. Later die dag ontvang je de uitslag en weet je of je cijfer voor je herkansing voldoende is om te slagen.
Wat is de Kernvakkenregel?
De kernvakkenregel is een van de eisen waaraan je moet voldoen om te slagen voor havo of vwo. De kernvakkenregel houdt in dat je voor de kernvakken (Engels, Nederlands en wiskunde) maximaal één 5 mag halen en de eindcijfers van de andere twee kernvakken moeten minimaal een 6 zijn.
Kan je slagen met een 4.5 voor wiskunde?
Het beste antwoord. Als het gemiddelde cijfer voor wiskunde van het SE en CE tenminste 4,5 is, dan wordt dat afgerond een 5 en is de kernvakken eis dus geen probleem voor je en ben je gewoon geslaagd.
Hoeveel onvoldoendes mag je staan om te slagen?
Je slaagt voor het eindexamen vwo wanneer je gemiddeld een voldoende haalt voor alle vakken van het centraal examen. Ook mag je maximaal één 5 als eindcijfer halen voor één van de kernvakken. Daarnaast mag je voor hooguit 2 vakken een onvoldoende als eindcijfer hebben.
Hoe werken verliespunten?
Alle vakken tellen even zwaar mee. Een vijf telt als één verliespunt, een vier telt als anderhalf verliespunt en een drie telt als twee verliespunten. Aantal verliespunten: 0, 1, 1½ of 2: deze leerlingen gaan over naar klas 2.
Kan je stoppen met school als je 13 bent?
De leerplicht stopt na het schooljaar waarin een jongere zestien jaar wordt. Toch moeten jongeren zonder startkwalificatie verplicht naar school tot hun achttiende verjaardag. Deze verlengde leerplicht heet de kwalificatieplicht. Zodra je het juiste diploma hebt, mag je vóór je achttiende verjaardag al stoppen.
Hoe laat hoor je dat je geslaagd bent?
Zorg dat je niet te laat komt op het eindexamen. Op donderdag 9 juni 2022 om 8.00 uur maakt het Cito de definitieve normeringen voor vmbo, havo en vwo examens bekend op haar website. De meeste scholen maken op die dagen in de middag bekend welke cijfers je hebt gehaald. Dan weet je eindelijk of je bent geslaagd!