Hoeveel diclofenac op een dag?

Hoeveel diclofenac op een dag?

Neem nooit meer dan de maximale dosering van 150 mg per dag. Bij ouderen is de dosis vaak lager. Let op: bij kinderen ligt de dosis diclofenac een stuk lager. De gebruikelijke dagdosis is voor kinderen 1,5 tot 3 mg per kg lichaamsgewicht, verdeeld over twee tot drie doses, in tabletvorm of in zetpillen.

Wat gebeurt er als je teveel diclofenac slikt?

Diclofenac, een pijnstiller die veel gebruikt wordt, verhoogt de kans op hart- en herseninfarcten. Het spul is net zo schadelijk als Vioxx, de pijnstiller die om diezelfde reden in 2004 van de markt werd gehaald. Er wordt geschat dat het gebruik van diclofenac in Nederland vier doden per week veroorzaakt.

Wanneer Kunt u gebruik maken van diclofenac?

Stop onmiddellijk met het gebruik van diclofenac wanneer u last krijgt van netelroos, ademhalingsproblemen, gezwollen lippen, tong of gezicht. Dit is mogelijk het resultaat van een allergische reactie op het medicijn. Diclofenac heeft onder meer de volgende ernstige bijwerkingen: Pijn op de borst, kortademigheid

Is diclofenac orale toepassing?

Diclofenac wordt verstrekt als omhulde tablet, als maagsapresistente tablet en als zetpil. De diclofenac voor orale toepassing dient te worden ingenomen met een half glas water, waarna de pillen in hun geheel worden doorgeslikt zonder te kauwen. Probeer diclofenac op vaste tijdstippen in te nemen en geen dosis over te slaan.

Wat is diclofenac voor maagbescherming?

Algemeen: diclofenac heeft van de klassieke NSAID’s het laagste gastro-intestinale en hoogste cardiovasculaire risico. Maagbescherming bij gebruik van diclofenac is geïndiceerd bij patiënten met risicofactoren voor maagschade. Als maagbeschermer komt een protonpompremmer, bij voorkeur omeprazol, in aanmerking.

Hoe werkt misoprostol?

Werking. Misoprostol remt de aanmaak van maagzuur en beschermt de maagwand. Hiermee voorkomt u maagbeschadigingen. De ontstekingsremmende pijnstiller kan zo niet inwerken op de onderliggende maagwand. De remming van de aanmaak van maagzuur begint na ongeveer een 0.5 uur en houdt minimaal 3 uur aan.