Hoe ziet een pop er uit?

Hoe ziet een pop er uit?

Een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) is een plan waarin je schrijft wat je wilt bereiken op je werk en hoe je dat gaat doen. Korte of lange termijn, het kan allemaal. Dit plan bespreek je daarna met je werkgever om te kijken welke stappen je zelf kunt uitvoeren en bij welke je hulp nodig hebt.

Hoe schrijf ik een pop onderwijs?

Onderstaande indeling is een voorbeeld van een POP, bestaande uit vijf onderdelen die zich kenmerken door een of meerdere specifieke vragen:

  • Doelen: Wat wil ik bereiken?
  • Competenties: Waar sta ik nu?
  • Acties: Hoe werk ik nu naar het bereiken van deze doelen toe?
  • Tijdsindeling: Wanneer wil ik mijn doel bereikt hebben?

Hoe voer je een pop gesprek?

Goed POP-gesprekken voeren

  1. Zorg voor een goede voorbereiding en uitnodiging.
  2. Voer een openhartig en geïnteresseerd gesprek.
  3. Stel ontwikkeldoelen vast.
  4. Help de werknemer met het uitwerken van het definitieve plan.
  5. Geef vervolg aan de afspraken en blik samen terug.

Hoe meet je een POP?

Het meten van de lengte van de pop Leg een liniaal of centimeter plat op tafel en leg de pop erlangs. Als je met een centimeter op de pop zou meten, dan meet je alle rondingen van de pop mee (zie tekening).

Waar staan de letters POP voor?

Een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) is een afspraak tussen jou en je werkgever over jouw persoonlijke ontwikkeling. Jij zorgt voor je eigen leerproces, de werkgever faciliteert met tijd en geld. Om een POP op te stellen moet je grondig nadenken over jezelf en je toekomst.

Wat betekent POP-gesprek?

Een POP-gesprek, waarbij POP staat voor Persoonlijk Ontwikkel Plan, is een gesprek dat binnen organisaties wordt gevoerd tussen leidinggevende(n) en medewerker en is vaak onderdeel van de gesprekscyclus. Andere benamingen voor dit gesprek zijn: Planningsgesprek. Ontwikkelgesprek.

Hoe vaak een POP-gesprek?

Een formeel Plannings- of POP-gesprek: deze hou je zo vaak als dat binnen jouw organisatie is vastgelegd: vaak eenmaal per jaar. Check daarvoor de gesprekscyclus van jouw organisatie. Soms is het POP-gesprek ook onderdeel van het beoordelings- of functioneringsgepsrek.