Welke kleding mee naar Jordanie?

Welke kleding mee naar Jordanie?

Vrouwen kunnen het beste geen strak zittende of doorzichtige kleding dragen en ook geen korte broek, maar liever een (knie)broek of rok tot over de knie. Mannen kunnen het beste shirts of een overhemd met korte of lange mouwen dragen en een (knie)broek.

Wat is goedkoop in Jordanie?

Kosten voor eten en drinken In steden is het eten veel goedkoper dan in afgelegen toeristische gebieden als Wadi Rum. In de meeste steden heb je voor €5 een goede maaltijd met hummus, falafel, salade en brood.

Waarom naar Jordanie?

In Jordanië kun je op een sandboard van een duin ‘surfen’, slapen onder de sterren in de woestijn, wandelen in natuurreservaat Dana, dobberen in de Dode Zee, cultuur snuiven op Arabische markten en snorkelen in de Rode Zee.

Is alcohol toegestaan in Jordanie?

Drinken in Jordanië Hoewel de islam officieel het drinken van alcohol verbiedt, is dit in Jordanië makkelijk verkrijgbaar. Niet alleen in de grote hotels maar ook bij de grotere kruideniers en in supermarkten.

Wat is er te doen in Jordanie?

Hoogtepunten Jordanië: de top bezienswaardigheden

  • Wadi Rum, de mooiste woestijn.
  • Wadi Mujib: hiken, zwemmen en klimmen.
  • Petra, het hoogtepunt van Jordanië
  • Amman, de hoofdstad van Jordanië
  • Dode Zee: drijven en modderen.
  • Jerash, bijzondere ruïnes.
  • Aqaba, een populaire badplaats.
  • Madaba, het mozaïek stadje.

Waar is Jordanië?

Jordanië, officieel het Hasjemitisch Koninkrijk Jordanië, behoort tot het continent Azië en ligt centraal in het Midden-Oosten. Jordanië grenst aan Israël, de Westelijke Jordaanoever, Syrië, Saoedi-Arabië en Irak.

Waar ligt Jordanie op de kaart?

Jordanië ligt in het Midden-Oosten en grenst in het oosten aan Israël en de Westelijke Jordaanoever. De Jordaan Rivier en de Dode Zee vormen hier de natuurlijke grens. In het noorden grenst Jordanië aan Syrië en in het noordoosten aan Irak. In het zuidoosten ligt Jordanië tegen Saoedi-Arabië aan.

Hoe duur is eten in Jordanië?

Kosten voor eten en drinken Jordanië In een goed restaurant dat goed beoordeeld is op Tripadvisor kost een hoofdgerecht gemiddeld €12. Maar je kan ook een stuk goedkoper eten in Jordanië. Zo kan je bijvoorbeeld in Amman bij een straattentje al een broodje falafel eten voor €1.