Wat wordt er bedoeld met consument?

Wat wordt er bedoeld met consument?

Definitie. De wet zegt dat iemand die handelt voor doeleinden die buiten zijn bedrijfs- of beroepsactiviteit vallen, een consument is. Anders gezegd: een consument is iemand die niet handelt in uitoefening van een beroep of bedrijf. Het woordenboek spreekt echter over een ‘afnemer’ of een ‘koper’.

Wat is een consument in de natuur?

Een consument is een heterotroof organisme dat leeft van andere organismen, zonder het geheel om te zetten in minerale bouwstoffen.

Wat betekent Unsought goods?

Soort goederen die de consument al dan niet kent, maar waarvoor hij normaal gesproken niet intrinsiek gemotiveerd is om deze te kopen (bijvoorbeeld uitvaartpolissen).

Wat is een voorbeeld van de productie van goederen?

Dat zijn goederen die voor een korte tijd meegaan (korter dan een jaar). Voorbeelden: Duurzaam: machines, vrachtauto’s, werkkleding, printers, telefoons, computers etc. Niet-duurzaam: papier, olie, water, schoonmaakmiddelen etc.

Wat zijn de taken van consumentenorganisaties?

Een consumentenorganisatie is een organisatie die opkomt voor de belangen van consumenten en zich inzet voor consumentenbescherming. Consumentenorganisaties zijn veelal ledenorganisaties die primair optreden voor de belangen van hun leden in hun hoedanigheid van consument.

Wat is consument in het recht?

Consument in het recht. In het recht is een consument iemand die een overeenkomst sluit en daarbij niet handelt in de uitoefening van een beroep of bedrijf. Consumenten hebben in de praktijk veelal niet de mogelijkheid om te onderhandelen over de inhoud van de gesloten overeenkomst.

Wat is consumentengedrag?

Consumentengedrag is alles wat de consument doet en zegt bij het kiezen, kopen, gebruiken en vervangen van producten. Consumentengedrag is dus in principe waarneembaar. Niet waarneembaar is hoe dat gedrag tot stand komt.

Wat is consumenten of verbruikers?

Consumenten of verbruikers zijn personen of huishoudens die goederen en diensten consumeren die worden geproduceerd in de economie.