Hoe zorg je voor fysieke veiligheid?

Hoe zorg je voor fysieke veiligheid?

Kijk hoe je de fysieke locatie inricht (het gebouw, de groepen, de speelplaats). Voorbeelden van veiligheidsmaatregelen: beveiliging van ramen en stopcontacten, hoge kasten voor de schoonmaakmiddelen, traphekjes, veilig meubilair en speelgoed en zorg dat baby’s het niet te warm krijgen.

Wat is een fysieke veiligheid?

Fysieke en sociale veiligheid Als er over fysieke veiligheid wordt gesproken, bedoelt men “bedreiging van gezondheid en goederen door allerhande ongevallen in de natuur of technologie” (Elffers & De Jong, 2004). Denk hierbij aan neervallende takken, auto-ongelukken of in extreme gevallen natuurrampen.

Wat is fysieke en sociale veiligheid?

Fysieke veiligheid omvat de bescherming tegen leed door ongevallen of door incidenten van niet-menselijke oorsprong, zoals brand en overstroming. Sociale veiligheid omvat de bescherming tegen leed door menselijke factoren, zoals misdrijven, overtredingen en overlast.

Wat is Fysieke Veiligheid op school?

Een veilige omgeving is een belangrijke voorwaarde voor kinderen om zich goed te kunnen ontwikkelen. Scholen zijn wettelijk verplicht om de sociale en fysieke veiligheid van leerlingen te waarborgen. Fysieke veiligheid gaat over het verkleinen van de kans dat iemand slachtoffer wordt van een ongeval of incident.

Welke wetten zijn er in de kinderopvang?

Verschillende wetten Sinds 1 januari 2018 is de Wet harmonisatie kinderopvang en peuterspeelzaalwerk en een deel van de Wet innovatie en kwaliteit kinderopvang (Wet IKK) in werking. Het gaat om wijzigingswetten. Door de Harmonisatiewet wordt het peuterspeelzaalwerk omgevormd tot kinderopvang.

Waarom is emotionele veiligheid belangrijk?

Aan de basis van ontwikkeling staat emotionele veiligheid. Wanneer een kind zich niet prettig, veilig of geborgen voelt zal het zich niet volledig kunnen ontwikkelen en gaan ontdekken. Wij werken daarom vanuit het basisprincipe dat alle pedagogisch medewerkers liefdevol en begripvol zijn naar de kinderen toe.

https://www.youtube.com/watch?v=vXaJrz0wFQk