Heb ik een aquastop nodig?

Heb ik een aquastop nodig?

Dit ter bescherming van de elektrische bedrading die in de slang is ondergebracht. Het waterslot dient als waterbeveiliging voor als er een lekkage dreigt op te treden. Voor extra bescherming tegen een lekkage van je wasmachine, kun je dus het best een wasmachine aanschaffen met een aquastop (waterslot).

Hoeveel water in waterslot?

Bij plaatsing van het waterslot dient te worden nagegaan hoeveel liter water het te beveiligen toestel maximaal nodig heeft. Stel, uw wasmachine verbruikt 30 liter per wasprogramma. U stelt het waterslot dan in op 7 (7 x 4½ liter= 31½ liter). De fabrieksinstelling is 8 (circa 36 liter).

Hoe werkt een aquastop vaatwasser?

Er zijn twee soorten waterslot: een waterslot met een mechanische sensor en een waterslot met een elektromagnetische sensor. De mechanische sensor meet de hoeveelheid water welke de vaatwasser in komt, de elektromagnetische sensor meet de hoogte van het water in de vaatwasser.

Kan een aquastop kapot gaan?

De aquastop blokkeert alle watertoevoer naar de machine. Als deze stop kapot is zal deze vervangen moeten worden. Vaak zit deze stop ingebouwd aan de achterkant van de wasmachine. Als dit inlaatventiel kapot is kan er geen water in de wasmachine stromen.

Kan een waterslot kapot gaan?

Defecte aquastop (waterstop) Als de aquastop defect is kan er geen water de wasmachine instromen. De aquastop moet vervangen worden. De aquastop is meestal geintegreerd in de watertoevoerslang, aan de achterkant van de wasmachine.

Hoe sluit je een waterslot aan?

Aansluiten van een waterslot Je sluit het waterslot gemakkelijk aan tussen de wasmachine en de kraan, door de slang van de kraan los te draaien, vervolgens het waterslot aan de kraan te monteren en daarna de slang aan de onderkant van het waterslot te plaatsen.

Hoe aquastop resetten?

  1. Stap 1: draai de kraan dicht. Draai allereerst de waterkraan dicht.
  2. Stap 2: draai de waterslang los. Draai de waterslang los van de kraan.
  3. Stap 3: druk op het rode pinnetje. In de waterstop zit een rood pinnetje.
  4. Stap 4: bevestig de waterslang. Bevestig daarna de slang weer.