Wat als je navelpiercing rood is?

Wat als je navelpiercing rood is?

Een ontsteking is echter veel heftiger, daarbij komt er dik geel/groenig ‘pus’ uit, gloeit de piercing en de omgeving hiervan en doet het constant zeer of doet het zeer als je ook maar in de buurt van de piercing iets aanraakt en het ruikt niet fris. Is dit laatste het geval neem dan meteen contact op met je huisarts.

Hoe weet je dat je navelpiercing is ontstoken?

Indien uw piercing ontstoken is kunt u dit merken aan bijvoorbeeld (veel) pijn, warmte, zwelling, roodheid van de huid, geur en/of groen of geel wondvocht. Een ontstoken wond belemmert het genezingsproces en kan ervoor zorgen dat er littekens ontstaan.

Wat helpt er tegen ontstoken navelpiercing?

Maak de navelpiercing dagelijks schoon Gebruik antibacteriële zeep en wissel dit af met warm water met zout om de piercing schoon te maken. Nadat je het hebt schoongemaakt is het belangrijk dat je het niet droogmaakt met een washandje of een handdoek. Het schrobben kan de infectie verspreiden.

Hoe lang blijft een navelpiercing rood?

De genezingstijd van een navelpiercing is gemiddeld 6 – 9 maanden. Omdat er door het piercen een open wond is ontstaan, kan deze makkelijk geïnfecteerd raken. Om deze redenen is het belangrijk dat u een goede nazorg verricht op uw navelpiercing. De navelpiercing zal de eerste weken een beetje rood blijven.

Wat te doen tegen ontstoken Buikpiercing?

Een milde ontsteking kan men het best behandelen met azijn en de piercing laten zitten. Bij ernstiger ontstekingen zijn antibiotica aan te raden.

Kun je met een navelpiercing zwemmen?

Het belangrijkste is dat de piercing goed schoon wordt gehouden. Vanwege de grote hoeveelheid bacteriën, wordt het afgeraden om de eerste paar weken in chloorwater te gaan zwemmen. Daarentegen kan zwemmen in zout water erg goed werken om infecties tegen te gaan, evenals de piercing schoonspoelen met een zoutoplossing.

Hoe lang duurt de genezing van een navelpiercing?

Maak de piercing regelmatig schoon, ook nadat de wond genezen is. Ongeveer 3 maanden nadat je de piercing hebt laten zetten, kun je de piercing minder vaak gaan schoonmaken. Doe dit nu nog zo’n twee keer per week. Tea tree olie is een effectieve antibacteriële olie en ruikt ook nog eens lekker.

Hoe maak je een navelpiercing los?

Pak het staafje aan een zijde tussen duim en wijsvinger vast. Draai vervolgens het piercingballetje (of ander opschroefaccessoire) los en leg het in een bakje. Je kunt het piercingsieraad nu verwisselen. Draai na de wissel het balletje er weer terug op en klaar!

Hoeveel weken mag je niet zwemmen met een navelpiercing?

Zwem de eerste drie weken liever niet. Als je wilt zwemmen doe dit tijdens de genezing alleen in een binnenbad op eigen risico, buitenwateren bevatten te veel bacteriën , Reinig je piercing na het zwemmen alleen met H2 ocean .