Hoe tabaksplant verzorgen?

Hoe tabaksplant verzorgen?

De grond van een tabaksplant moet altijd vochtig zijn, terwijl er geen laag water bij de wortels blijft staan. Het is daarom slim om kleine hoeveelheden water te geven, zodat de plant het water steeds rustig kan opnemen. Geef de tabaksplant dan ook pas weer water als de grond droger begint te worden.

Hoe tabaksplant snoeien?

Een Tabaksplant snoeien heeft als voordeel dat de kamerplant mooi compact blijft, zonder lelijke uitlopers. Daarnaast bereikt meer zonlicht de kern van de Ficus. Het snoeien gaat eenvoudig met een snoeischaar, hierbij knip je direct nĂ¡ een blad. Uit de oksel van dat blad zal uiteindelijk de nieuwe uitloper komen.

Hoe vaak moet een tabaksplant water geven?

Water en voeding We raden je aan om kleine hoeveelheden water per keer te geven. Geef pas opnieuw water als de grond droger begint aan te voelen. Is de grond na zes dagen nog steeds erg nat, dan krijgt de plant te veel water. Is de grond na twee dagen al droog, geef dan iets meer water.

Kan een tabaksplant buiten?

Tijdens warme dagen kunt u hem tijdens een regenbuitje ook buiten plaatsen (als hij daarvoor nog hanteerbaar genoeg is), maar zorg er dan wel voor dat het overtollige water weg kan lopen uit de pot. Geef tijdens de lente en de zomer elke 2 weken plantenvoeding tijdens het gieten.

Hoe Ficus lyrata snoeien?

Om je Ficus succesvol te snoeien knip of snij je hem een centimeter of twee boven een blad af. Bedenk eerst op welk punt je je Ficus wilt laten vertakken, snoei je hem nu te laag af, dan vertakt je plant natuurlijk ook te laag. Let bij het snoeien op dat er wit vloeistof uit de stam zal stromen.

Hoe moet je een Ficus snoeien?

Het snoeien gaat eenvoudig met een snoeischaar. De wond kun je het beste afdekken met as of kaarsvet, om het bloeden te laten stoppen. Let erop dat een gesnoeide Ficus minder water zal verbruiken, als er veel blad is verwijderd. De Ficus Lyrata is een uitzondering, deze kan het best gesnoeid worden in mei.