Wat betekent 8PR banden?

Wat betekent 8PR banden?

De PR van een band wordt als volgt aangeduid: 8PR, 10PR, 12PR, 14PR, 16PR… Het is een index die de capaciteit meet van een band die weerstand heeft geboden tegen een bepaalde last. Op de oude diagonale banden diende de PR om het aantal nylonlagen van de flank aan te duiden.

Waar staat r17 voor?

Het eerste getal staat voor de doorsnede van je band. Deze varieert van 125 mm tot ongeveer 335 mm. Banden worden steeds met stappen van 10 millimeter breder. Het tweede getal staat voor de hoogte van de band.

Wat betekent 95v op een band?

Als de bandenmaat 205/55R16 94V is, zoals het voorbeeld hierboven, dan is de letter V de snelheidscodering van de band. Dit betekent dat de banden een maximale snelheid van 240 kilometer per uur aankan.

Hoe weet ik of ik run flat banden heb?

Dit type band is te herkennen aan een vermelding en een logo op de zijkant (wang) van de band. Vanwege de gebruikte materialen die nodig zijn voor de productie van de extra ingebouwde verstevigingen zijn run flat banden hoger geprijsd dan gewone banden.

Wat is beter 17 of 18 inch velgen?

Zeker 18″, 17 is echt te klein. Comfort merk je vrijwel niks van, dat merk je pas vanaf 19″. niet helemaal, want bij een standaard A6 merk je ook zeker verschil in spoor en stuurgedrag op de weg, 18″ oogt veel mooier dat zeker, maar vergeet niet dat het wiel en dus de onafgeveerde massa een stuk zwaarder is bij 18″.

Wat is het verschil tussen 16 en 17 inch velgen?

Als de omtrek van de velg dus groter wordt, wordt de band lager en zit er minder rubber tussen het wegdek en de velg. Dit zorgt voor een directe stuurreactie en minder comfort dus een sportief karakter. Als u van 17″ naar 16″ velgen gaat moet er dus een hogere band op waardoor er meer rubber tussen wegdek en velg komt.

Wat is 91V op een band?

dit geeft het draagvermogen van een band (in kg) weer. 91 komt overeen met een draagvermogen van 615 kg. snelheidsymbool. Dit geeft de maximale snelheid van een band aan.

Wat betekent 91V op een band?

Als je banden online of bij een garage koopt, kun je banden met een draagvermogen en een snelheidsindex aangeboden krijgen die, vergeleken met de toegestane maat, een andere letter (91V wordt 91W) of een hoger nummer (91V wordt 94W) hebben.

Wat betekent de R op een bandenmaat?

De letter R betekent dat het een radiaalband betreft. Bijna alle nieuwe autobanden zijn radiaalbanden.

Wat betekent 225 45 r17?

Bijvoorbeeld: 225/45 ZR17 91 W betekent dat deze band met een volle belasting van 240 km/h gebruikt kan worden en de maximale toegestane snelheid voor deze band is 270 km/h.

Wat betekent 225 65 r17?

Wat betekent 195 55 R16?

2 Hoogte-breedteverhouding. De hoogte-breedteverhouding is de hoogte van de zijkant als percentage van de bandbreedte. In ons voorbeeld betekent 55 dus dat de hoogte gelijk is aan 55% van 195 mm. Hoe groter de hoogte-breedteverhouding, hoe hoger de zijkant.

Wat staat er allemaal op een band?

Wat betekenen de cijfers op een band?

  1. Bandbreedte. Dit getal toont de breedte van de band in millimeters.
  2. Hoogte. De wanghoogte van de band wordt door dit cijfer aangegeven.
  3. Bandconstructie.
  4. Diameter.
  5. Draagvermogen.
  6. Snelheidsindex.
  7. Productiedatum.

Wat betekenen de tekens op een autoband?

Tekens op banden, wat betekenen ze?

  • De grote getallen op de zijkant van een band staan voor de maataanduiding.
  • De aanduiding M+S staat voor Mud + Snow, oftewel modder en sneeuw.
  • De DOT-code geeft aan dat de band voldoet aan alle veiligheidseisen van het Amerikaanse Department of Transportation.

Wat betekent een band?

band – zelfstandig naamwoord uitspraak: bend 1. groep van popmuzikanten ♢ de band die hier vanavond optreedt is wereldberoemd Zelfstandig naamwoord: bend de band de bands …

Wat betekent 91v op een band?

Wat is de bandenmaat?

Bandenmaat uitleg. 205 = De breedte van de band in millimeters De codering voor de velgenmaat bestaat o.a. uit een ET waarde. Hogere banden geven over het algemeen meer comfort, omdat ze meer demping geven door de lucht in de band.

Wat is de bandenmaat van een auto?

De bandenmaat bestaat uit 4 getallen en een letter: de breedte, hoogte, inchmaat, draagvermogen en de snelheidsklasse. Indien je de velgen behoudt is het belangrijk dat je banden ook weer dezelfde bandenmaat hebben. Sommige auto’s hebben voor en achter verschillende bandenmaten, dat is geen probleem zolang er op assen maar dezelfde bandenmaat zit.

Hoe oud zijn tweedehands banden?

Wanneer je een tweedehands motor of tweedehands banden zou gebruiken, is het toch wel handig te weten hoe oud de banden zijn. De productiedatum wordt aangegeven met DOT en 4 cijfers. De eerste 2 cijfers is het weeknummer, de laatste 2 cijfers het jaartal.

Wat is de bandmaat in millimeters?

Bandenmaat uitleg. 205 = De breedte van de band in millimeters Hogere banden geven over het algemeen meer comfort, omdat ze meer demping geven door de lucht in de band. Bij de index van 91 is dit volgens het fabrieksoverzicht 615 kilo per band.

Wat betekenen de getallen op een autoband?